Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4

Kultūras un izklaides notikumi

 

FESTIVĀLS. ŪDENSGABALI
Rīgā no 3. līdz 5.septembrim uz AB dambja norisināsies 10.starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali. Paralēli konkursa darbu izstādei būs iespēja vēlreiz noskatīties iepriekšējo festivālu labākos video, kā arī iepazīties ar pasaulē pazīstamu festivālu un eksperimentālo filmu arhīvu piedāvātajām programmām. Festivāla organizatori ir sarūpējuši programmu, kas reprezentē jaunākās tendences pasaules videomākslā – Japānas mediju festivāla, Zviedrijas videomāksla arhīva Filmforum, Norvēģijas lielākā mediju festivāla Screenfestival, Somijas laikmetīgās mākslas apvienības MUU un Oberhau­zenas īsfilmu festivāla darbu izlases.

KONCERTS. GARĪGĀS MŪZIKAS FESTIVĀLS
4.septembrī plkst.19 Rīgas Domā 13.starptautiskā garīgās mūzikas festivāla noslēguma koncerts. Valsts akadēmiskā kora Latvija izauklētais garīgās mūzikas festivāls ir viens no gada ievērojamākajiem muzikālajiem notikumiem Latvijā. Noslēguma koncertā koris, Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti – bass Egils Siliņš (attēlā) un altists Maksims Risanovs – atskaņos divus pazīstamā gruzīnu komponista Gijas Kančeli skaņdarbus Do not grieve un Stiksa.
Bilesuparadize.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu