Augustā neviena diena bez lietus • IR.lv

Augustā neviena diena bez lietus

14
Aigars Jansons, F64

Nākamās nedēļas sākumā biežāk uzspīdēs saule, tomēr laiks kļūs aukstāks

Šomēnes visās diennaktīs kaut dažviet Latvijā ir lijis, un pēdējā diennakts, kad nevienā meteoroloģisko novērojumu stacijā netika fiksēts lietus, bija 25.jūlijs, atsaucoties uz Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ziņo BNS.

Visstiprākais lietus reģistrēts 3.augustā Rucavā – diennakts laikā tur nolija 82 milimetri (mm) jeb mēneša norma. Tik intensīvas lietusgāzes Latvijā novērojamas vidēji reizi četros gados.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā biežāk spīdēs saule un temperatūra paaugstināsies līdz +20 grādiem, taču naktis kļūs dzestrākas, savukārt ceturtdien Austrumlatvijā arī dienas vidū varētu būt tikai +10 grādu, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

1. septembrī no dienvidiem tuvosies ciklons, tādēļ, sākot no valsts dienvidaustrumiem, līs. Lietainākā un aukstākā diena varētu būt ceturtdiena, 2. septembris, kad valsts austrumu daļā prognozēts ilgstošs lietus un temperatūra ne augstāka par +10 grādiem, turklāt visā valstī gaidāms arī brāzmains ziemeļu vējš.

Nedēļas beigās laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies un, sākot ar 5. septembri, gaisa temperatūra dienas laikā varētu paaugstināties līdz +20 grādiem, bet naktis būs rudenīgi dzestras.

Komentāri (14)

Arcijs 28.08.2010. 22.13

Ak, Dievs, nu neticiet taču tiem prognozētājiem! Kad viņi ir kaut ko pateikuši pareizi?! Pat Windguru kļūdās – pēc viņiem man Saulkrastos pašlaik gāž kā spaiņiem, bet mums – nekā tml. Un ūdens jūrā joprojām savi 20 grādi.

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 28.08.2010. 18.43

Tevi varbūt tas neskar, bet man ir dārzs un māja, pie tam ne visai labā vietā, tāpēc mani uztrauc laika apstākļi! ja dzīvotu dzīvoklī, tad man arī būtu vienalaga: līst vai saule spīd!
Nav izvēles , redzi tā, lūk!

+2
-1
Atbildēt

0

austrisv 28.08.2010. 14.11

Priecājos, ka vismaz gar mākoņa maliņu sauli varēs redzēt!!!
Traki šausmīgs gads: gan sniegs ziemā traks, gan plūdi pavasarī, gan tās sutīgās dienas jūlijā, kad saule nemaz pat nebija redzama un nu, atkal lietus, lietus , un lietus!
Ak, dievs, ka noriebies viss šis ekstrēmais laiks!

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu