Krīgers: pensiju mazināšanu slēpj zem lielākiem nodokļiem • IR.lv

Krīgers: pensiju mazināšanu slēpj zem lielākiem nodokļiem

17
Arodbiedrību vadītāji Pēteris Krīgers (K) un Egils Baldzēns (L). Autors: Andrejs Strokins, F64

Arodbiedrības partiju atbalstu meklējot tāpēc, ka cilvēki nav gatavi protestiem

Pasaules Banka kā vienu no pensiju reformas priekšlikumiem ierosinājusi nevis samazināt pensijas, bet samazināt to neapliekamo minimumu līdz 80 latiem, un tas katram pensionāram mēnesī noņem 20 latus, ceturtdien rīta intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Viņš secināja, ka šis ierosinājums ''valdībai ļoti patīk'', jo nebūšot vis ''pensiju samazināšana, bet nodokļu palielināšana''. Politiķi oficiāli par to līdz vēlēšanām nerunājot, taču arodbiedrību līderis neizslēdz, ka pie šīs diskusijas nonāks pēc vēlēšanām.

Arodbiedrības uzstāj, ka pensijām jānodrošina pensionāriem iztikas minimums, tāpēc vidējā pensija būtu jāpalielina, sacīja Krīgers.

Arodbiedrību līderis uzsver, ka līdz šim valdība ir ignorējusi LBAS idejas ekonomiskās situācijas uzlabošanai, kategoriski nepiekrītot "iepotētajam" apgalvojumam par neizbēgamo budžeta konsolidāciju. Viņaprāt, tā ir valsts nevarības izpausme, ka ''paši savā valstī nevar nopelnīt naudu un attīstīties''. "Ja tā turpināsim, stagnācija būs vēl vismaz 15 gadus, nevis trīs četrus, kā to prognozē tagad. Mums ir jādod spēcīgs izrāviens tautsaimniecības attīstībā," saka darba ņēmēju pārstāvis.

Krīgers uzskata, ka cilvēki nav gatavi protesta akcijām par savu labklājību, tāpēc organizācija meklējot politisko partiju atbalstu, nosūtot tām savu prasību sarakstu. LBAS jau noslēgusi vienošanos ar apvienību ''Par labu Latviju'' (PLL), kā arī partiju "Spēks". PLL neesot piekritusi visam LBAS piedāvātajam sadarbības apjomam, jo nezinot nākamā gada budžeta rāmi, un daļa piedāvājumu neatbilst partijas ideoloģijai.

Krīgers atzina, ka LBAS nevarēs pieprasīt atbildību no partijām, ja vienošanās netiks pildīta. LBAS paredzēta tikšanās arī ar ''Visu Latvijai''/''Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK pārstāvjiem. Kopumā politisko partiju platformas neatšķiras – tās pārsvarā ir labējas un centriskas, secina LBAS vadītājs.

Komentāri (17)

mxblack 26.08.2010. 14.58

Krīgers ir pilnībā nobremzējis reālu Arodbiedrības darbību un to pārvērtis par tirgusbābu bļaustīšanās bidrību, kur viņa balss ir gandrīz vienīgā. Un kāpēc gan ne, ja biedri maksā biedru naudas, bet biedrība Krīgeram pamatīgu algu. Par to naudiņu jau var trumulēt uz nebēdu, jo citu jau neko viņš neprot. Otrs čomis viņam blakus tikpat veiksmīgi ir nobremzējis Sociāldemokrātu partiju Latvijā un tagad cer uz muļķīšiem, kuri pēc vecas inerces par šiem nobalsos vēlēšanās. Īstais duets īstajā brīdī. Divi strādnieki interšu “aizstāvji”, he-he-hē, bet aldziņas saņem.

+11
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 26.08.2010. 13.43

Šorīt pa radio b.Krīgers rāva vaļā – valdībai vajagot valsti sakārtot, nevis konsolidēt budžetu, un nepavisam nedrīkst mazināt valsts izdevumus.
No konteksta nepārprotami skaidrs – jāturpina trekno gadu politika – audzēt valsts izdevumus un labi barot uzblīdušo ierēdniecību, tātad ideju saskaņa ar PLL pilnīga. Arodbiedrības – komunisma skola. Bija, ir un būs, vismaz Latvijā, nu tajā labajā.

+10
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 26.08.2010. 16.15

mans viedoklis joprojām ir tāds, ka ārodbiedrību Latvijā nav..ir psrs laika arodbiedrības parodijas kuras laiza pakaļu administrācijām..īpaši lielo uzņēmumu..par diezgan nevāju naudu ko šiem nober..

+8
0
Atbildēt

2

    mxblack > ltvpanorama 27.08.2010. 13.38

    Tipisks piemērs ir “Latvijas Finiera” arodbierdība, kura biedru naudas gan iekasē, bet dara visu ko uzņēmuma vadība prasa. Strādnieks tur nemaz neiet iekšā tajā kantorī, jo zin ka jēgas no tā nebūs, ka Bondare jau mācēs atrunāties. Toties ja prikšniecība ko liek, tad tiek ieņemta miera stāja, bet ģīmis saviebajas iztapīgā grimasē. Tomēr strādnieki turpina uzturēt šo pielīdēju kantori, kaut jēgas tiem no tā nav nekādas. Un ja arī piesola kādas lētākas brilles, vai dāvanas uz svētkiem, tad nekas lētāks tur nesanāk, tikai tiek lobēti čomi, no kuriem tas tiek iegādāts. Vai tā ir Arodbiedrība? Tas ir muļķu zemes maksķernieku kantoris.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miceks > ltvpanorama 26.08.2010. 17.20

    Tieši tā jau arī ir! Arodbiedrībām būtu jānodarbojas pavisam ar citām lietām! Cik uzņemumos arodbiedrību pārstāvji ir veikuši kaut vai vienkāršu tikšanos ar strādājošiem,nemaz nerunājot par kautko vairāk! Tukša vieta,vien nosaukums…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu