Lego īstiem vīriem • IR.lv

Lego īstiem vīriem

2
BAU–HOW Baltic finanšu direktors Armands Sviķis. «Mūs interesē, kā paveikt to, ko pirms tam neviens cits vēl nav darījis, situācijās, kad nav pat kam paprasīt padomu». Foto — Jānis Saliņš, F64

Kad no Ventspilī ražotajiem BAU­-HOW moduļiem vienas dienas laikā Kopenhāgenā tika salikta trīsstāvu ēka, tas lika noticēt – Latvijā var ražot produktu, kas ir revolūcija būvniecības industrijā

Patiesībā stāsts par norvēģiem piederošo un Ventspils brīvostas teritorijā strādājošo BAU­-HOW būvniecības moduļu ražotni nav tikai stāsts par vienu uzņēmumu vai diviem cilvēkiem, kas pusgada laikā komplicētu biznesa ideju pārvērtuši pasaules līmeņa ražotnē, kur top unikāls produkts. Tas ir stāsts, kā mazai ekonomikai savas konkurētspējas stiprināšanā izmantot inovāciju un kā pasaules tirgū nonākt mūsu speciālistiem, nepametot Latviju.

«Kāda nozīme, kur dzīvo idejas autors un akcionāri. Galvenais – kur tiek radīta pievienotā vērtība. Tātad nauda. Un tas notiek Latvijā,» saka SIA BAU-HOW Baltic valdes priekšsēdētājs Vladimirs Čamāns.

Pirmatklājēji
«To, ko mēs darām, ir diezgan grūti formulēt,» atzīst Čamāna kolēģis, uzņēmuma finanšu direktors un valdes loceklis Armands Sviķis. «Tā nav specialitāte, tas drīzāk ir zināšanu un pieredzes kopums.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu