PLL vēlēšanu sarakstā vairāki mācītāji • IR.lv

PLL vēlēšanu sarakstā vairāki mācītāji

46
Gatis Gierts, F64

Kandidāti pārstāv arī pretrunīgi vērtēto "Jauno paaudzi" un "NoPride" biedrību

Saeimas vēlēšanās no politisko partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) startēs vairāki dažādu draudžu mācītāji, tostarp pretrunīgi vērtētās reliģiskās organizācijas "Jaunā paaudze" un pret seksuālajām minoritātēm noskaņotās biedrības "NoPride" pārstāvji, vēsta aģentūra BNS.

Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka ar pirmo numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā no PLL startēs bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs, Rīgas Mateja baptistu draudzes mācītājs Ainars Baštiks. Savukārt ar vienpadsmito numuru šajā pat vēlēšanu apgabalā gatavojas startēt Talsu baptistu draudžu mācītājs Aivars Šķuburs.

Vidzemē ar 28.numuru plāno startēt reliģiskās organizācijas "Jaunā paaudze" Gulbenes draudzes mācītājs Rolands Bračs. Viņš ir "Jaunās paaudzes" vadītāja Alekseja Ļedjajeva preses sekretārs.

Savukārt Rīgas vēlēšanu apgabalā ar 29.numuru startēs "Jaunās paaudzes" aktīviste, pašreizējā Saeimas deputāte Inta Feldmane, ar 30.numuru – pret seksuālajām minoritātēm noskaņotās biedrības "NoPride" valdes priekšsēdētājs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Jānis Šmits.

Latvijas sabiedrībā "Jaunā paaudze" ir kļuvusi pazīstama gan ar naidīgu attieksmi pret seksuālajām minoritātēm, gan netradicionāliem dievkalpojumiem, kuru laikā dievlūdzēji tiek novesti transā. Psihologi norāda, ka šādi var notikt manipulācijas ar cilvēka apziņu.

"Jaunā paaudze" allaž paudusi atbalstu PLL ietilpstošajai partijai LPP/LC, aicinot organizācijas dalībniekus balsot un aizlūgt par to. Biežs "Jaunās paaudzes" dievkalpojumu un konferenču dalībnieks ir Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

"Jaunā paaudze" Latvijā sludina nepieciešamību izveidot pasaules kristiešu valdību, nodibināt kristiešu hegemoniju šovbiznesā, mākslā, sportā un kinematogrāfijā. Ļedjajevs iestājas par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai un ir pazīstams ar savu kritisko attieksmi pret Eiropas Savienības liberālās demokrātijas vērtībām. 2007.gadā ASV radikālo organizāciju pētījumu centrs "Southern Poverty Law centre" atzinis Ļedjajevu par ekstrēmistu. 2009.gadā pirms Līgo svētkiem "Jaunā paaudze" sarīkoja akciju "Nē pagānisma kultam Latvijā!", kuras laikā dedzināja grāmatas, arī latviešu tautas pasaku un dziesmu grāmatas.

Komentāri (46)

marčiks 22.08.2010. 14.14

Šis, starp citu, parāda vēl vienu no neskaitāmajām TP degradācijas šķautnēm. Partija, kura ne pārāk sen, lai arī negribīgi, tomēr iestājās par cilvēktiesībām un eiropeiskām vērtībām, nu izšķīdusi kopējā sarakstā ar sektantiem-“pederastiem” Šmitu, Šleseru un Braču. Nez kā Demakovai, kura reiz teica, ka daudzi viņas draugi ir geji un ka praidam noteikti jānotiek, nu ap dūšu?

+20
-1
Atbildēt

6

    janazakovica > marčiks 22.08.2010. 15.50

    pamegini sleseram sejaa pateikt ka vins ir pederasts.menesus tris pec tam gulesi slimnicaa.tikai loti specigi morali un fiziski pazemoti cilveki var taa bez pamata annonimi apsaukaties.

    0
    -15
    Atbildēt

    0

    LAURIS > marčiks 22.08.2010. 16.31

    LOL

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > marčiks 25.08.2010. 15.44

    Ha, Dumakovai ir nu ļoti bieza āda, ta ka ap dūšu viņai ir ļooti labi :o)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > marčiks 22.08.2010. 16.40

    Ivar, kriminālo elementu vidū. Kriminālisti tieši apkaro kriminālo darbības:))
    Bet par Šlesera tipoloģiju – 100% pareizi:))

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > marčiks 22.08.2010. 15.13

    …ha!….lai Demakova atkal ierāptos Saeimā…būs jau tapusi “dziedināta”….:))

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    Valdemārs Valdemārs > marčiks 22.08.2010. 16.34

    Krusttēv, ja minējums par Šlesera rīcību šādā situācijā atbilst patiesībai, tad ārstniecības iestādes pakalpojumi būtu jāsaņem viņam. Smagu miesas bojājumu nodarīšana ir nopietns kriminālpārkāpums, un šādu nesavaldīgu, agresīvu personu atrašanās sabiedrībā ir potenciāli bīstama.

    Varbūt pie vainas nav nesavaldīgais raksturs, bet citādas kultūras konteksts. Nodēvēšana par pederastu ir smags apvainojums kriminālistu vidē, kuru goda kodekss paģērē tieši tādu atbildi, kādu piedēvējat Šleseram.

    Jebkurā gadījumā jūs neglaimojat Šleseram, ne kā politiķim, ne arī kā kristīgam cilvēkam. Mazliet jau šķiet pārspīlēti, bet savējiem jau labāk redzams:)

    +13
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 22.08.2010. 13.04

…gan netradicionāliem dievkalpojumiem, kuru laikā dievlūdzēji tiek novesti transā.+++ Kašparovskis gan atceras, ka “krītot transā”, sievietes parasti neaizmirst uzmanīt savus svārkus :)

+10
-1
Atbildēt

1

    andrejs_kirsis > buchamona 22.08.2010. 18.27

    Tāpat kā hipnozes seansa laikā. Pieķersies pie lindrakiem – momentā atjēgsies.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 22.08.2010. 13.22

Un? Vai tas ir kāds pārsteigums? Tas ir tāpat kā konstatēt – lieli tumši gubu mākoņi, 80% ka būs lietus.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu