Atkal plosījušies spēcīgi negaisi • IR.lv

Atkal plosījušies spēcīgi negaisi

31
Raitis Plauks, F64

Glābšanas dienesti atgādina par piesardzību negaisa laikā

Trešdienas nakts sākumā daudzviet Vidzemē un Latgalē negaisi bijusi spēcīgi, vēja brāzmas vairākās vietās sasniegušas 15-18 metrus sekundē, atsaucoties uz Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centa informāciju, ziņo BNS.

Zasas pagastā, Jēkabpils novadā, otrdienas vakarā plosījusies viesuļvētra ar pērkona negaisu, nodarot būtiskus bojājumus – izgāzti lieli koki un bojāti privātmāju jumtu segumi, cietušas arī saimniecības ēkas. Kā stāsta Jēkabpils novada domē, faktiski pilnībā izpostīta Zasas kapsēta, kur ar saknēm izrauti aptuveni puse simtgadīgu koku, sabojāts arī kapsētas žogs un vārti.

Šogad Latvijā reģistrēti aptuveni 60 ugunsgrēki, kuru iespējamais izcelšanās iemesls ir bijis zibens lādiņš, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Glābšanas dienests negaisa laikā aicina iedzīvotājus ievērot stingru piesardzību. Meklējot patvērumu no zibens, vislabākā aizsardzība ir ēka ar labu zibens novadīšanas sistēmu, atgādina glābēji.

Jācenšas bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām, jāaizver logi, durvis, dūmvadu aizvērtņi, jāparūpējas, lai telpās nebūtu caurvēja. Negaisa laikā jāatvieno radio un televizors no elektriskā tīkla, nevajadzētu izmantot sadzīves elektrotehniku un tālruni, sevišķi bīstams zibens ir klajā laukā. Nekādā gadījumā nevajadzētu meklēt patvērumu no pērkona negaisa zem lieliem kokiem. Labāk patverties nelielu koku un krūmu pudurī, izvairīties no atklātām, klajām vietām. Pērkona negaisa laikā nedrīkst atrasties uz ezera vai citas ūdenskrātuves, peldēties, makšķerēt zivis.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka trešdien Latvijā būs daudz mākoņu, bet spīdēs arī saule, daudzviet gaidāms lietus, vietām arī pērkona negaiss. Gaiss iesils līdz +20..+25 grādiem, vietām valsts austrumos vēl līdz +26..+27 grādiem.

Komentāri (31)

Tang 18.08.2010. 11.21

mums Neatliekamās med.palīdzības dienests pastāstīja, ka šī gada pieredze rāda, ka zibens aktivitāti var piesaistīt arī rotaslietas, piemēram, ķēdīte, kas aplikta ap kaklu (www.solipasolim.lv/lasit/1018/)

+2
-1
Atbildēt

0

Kelvin 25.11.2016. 10.58

likumīgi un Cienījams naudas aizdevējs. Mēs esam no AIZDEVUMA FIRM. Ar finanšu assistance.We aizdod līdzekļus, lai cilvēki, kam vajadzīga finansiālu palīdzību, kas ir slikta kredītu vai nepieciešama nauda, lai samaksātu rēķinus, ieguldīt uz uzņēmējdarbību. Vai esat bijis meklē aizdevumu? Mēs piedāvājam Kredīta sākot no 5,000.00 Min. līdz 20,000,000.00 zemā procentu likmi 3%, sazinieties ar mums Adrese: [email protected]

3% aizdevumu piedāvājums

0
0
Atbildēt

0

Kelvin 25.11.2016. 10.58

Es esmu Mr Clark Barry, likumīgi un Cienījams naudas aizdevējs. Mēs esam no AIZDEVUMA FIRM. Ar finanšu assistance.We aizdod līdzekļus, lai cilvēki, kam vajadzīga finansiālu palīdzību, kas ir slikta kredītu vai nepieciešama nauda, lai samaksātu rēķinus, ieguldīt uz uzņēmējdarbību. Vai esat bijis meklē aizdevumu? Mēs piedāvājam Kredīta sākot no 5,000.00 Min. līdz 20,000,000.00 zemā procentu likmi 3%, sazinieties ar mums Adrese:

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu