Fiziķi, nevis liriķi • IR.lv

Fiziķi, nevis liriķi

23
Kristaps Kuhaļskis, f64

No 17.augusta līdz 23.augustam visos Latvijas novados notiks dabaszinātņu un matemātikas nedēļa "Domā citādāk! Eksaktāk!"

Dabaszinātņu un matemātikas nedēļa laikā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar valstī veiktajām izmaiņām dabaszinātņu un matemātikas izglītībā, ziņo LETA. Ikviens interesents būs aicināts piedalīties interaktīvā izstādē "Daba un zinātne skolā! Mūsdienīgi!" 18.augustā no plkst.10 līdz plkst.17 Latvijas Universitātē (LU), Rīgā, Raiņa bulvārī 19, un atvērto durvju dienā projektā iesaistītajās skolās 23.augustā no plkst.10 līdz plkst.14.

Katram izstādes apmeklētājam būs iespēja izmēģināt jaunos elektroniskos mācību līdzekļus skolēniem bioloģijā, fizikā, ķīmijā un matemātikā, aplūkot mūsdienīgai dabaszinātņu apguvei nepieciešamo aprīkojumu, pašiem izspēlēt mācību spēles, piedalīties erudīcijas konkursā, iegādāties mācību grāmatas, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs.

Dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem izstādē būs iespēja iepazīties ar modernizēto mācību saturu un skolotāju atbalsta materiāliem 7.-9.klasei, kā arī to aprobācijas rezultātiem un jauno centralizēto eksāmenu paraugiem. Katrs skolotājs varēs uzzināt par profesionālās pilnveides iespējām un iegūt visu nepieciešamo informāciju par pieejamo Eiropas struktūrfondu atbalstu dabaszinātņu un matemātikas skolotājiem.

Otrdiena, 17.augusts būs Akadēmiskā diena, kad LU notiks akadēmiskas diskusijas un publiskas lekcijas par to, kā mācīt skolēniem domāt un veicināt radošumu skolēniem matemātikā, kā nodrošināt skolēna apgūtās prasmes matemātikā izmantot fizikā un ķīmijā.

Trešdiena, 18.augusts būs Skolēnu un uzņēmēju diena, kurā LU varēs apmeklēt interaktīvu izstādi "Daba un zinātne skolā! Mūsdienīgi!", kas tiks veidota sadarbībā ar uzņēmējiem. Savukārt Āgenskalna Valsts ģimnāzijā sadarbībā ar "Nordic Training International" būs skatāma zinātņu ietilpīgas ražošanas simulācijas spēle skolēniem "Fabrikants".

Ceturtdiena, 19.augusts būs Izglītības darbinieku diena, kurā notiks forums "Latvijas skolas var!" sadarbībā ar programmu "Iespējamā misija".

Piektdiena, 20.augusts būs Ekspertu diena. LU mācību centrā "Ratnieki" notiks seminārs "Mācīšanās prasmes dabaszinātnēs".

Pirmdien, 23.augustā, Latvijas skolās būs atvērto durvju diena.

 

Komentāri (23)

alise_zande 15.08.2010. 11.32

Imants Ziedonis ir viens no liriķa-fiziķa labākajiem piemēriem.
Uzskatu, ka KATRAM, kam ir ko teikt PRAKTISKI, ir jābūt gan liriķim, gan fiziķim.
TAGAD savādāk vairs vienkārši nevar.
Un man ir pārliecība, ka IR redakcija TO saprot.
paldies

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu