Tautas skaitīšanā tomēr apzinās arī latgaliešus • IR.lv

Tautas skaitīšanā tomēr apzinās arī latgaliešus

20

Jautājumu atbildēs tomēr varēs norādīt latgaliešu valodu

Ekonomikas ministrija (EM) sagatavojusi izmaiņas 2011.gada tautas skaitīšanas anketā, lai apzinātu arī latgaliešu valodā runājošos iedzīvotājus.

Kā vēsta aģentūra BNS, jautājumā "Kādu valodu Jūs pārsvarā lietojat mājās?" tiks īpaši izdalīti latviešu valodas paveidi. Ja iedzīvotājs atbildēs, ka mājās lieto latviešu valodu, varēs uzrādīt arī latviešu valodas paveidu.

Tādējādi 2011. gada tautas skaitīšanas laikā tiks iegūta informācija par mājās lietojamo valodu, tostarp latgaliešu valodas, izplatību.Savukārt intervētājiem domātajās rokasgrāmatās kā izskaidrojošs atbildes piemērs uz jautājumu par lietoto latviešu valodas paveidu brīvajā ailē būs minēts tieši latgaliešu valodas paveids.

Tautas skaitīšana Latvijā notiks no 2011.gada 1.marta līdz 31.maijam.

Latvijas reģionālo un mazāk runāto valodu savienība lūdz 2011.gadā paredzētajā tautas skaitīšanā noskaidrot latgaliešu un lībiešu valodas runātāju skaitu.

Biedrība norādīja, ka iepriekš 2000.gadā veiktajā tautas skaitīšanā anketā atbildei uz jautājumu, kādu valodu jūs pārsvarā lietojat mājās, bija piedāvāti atbilžu varianti par latviešu, krievu, baltkrievu un citu (ar iespēju norādīt, kādu). Tomēr pozīcijā "cita" norādītās atbildes par latgaliešu valodu nav ņemtas vērā, tāpēc biedrība ierosina papildināt iespējamos atbilžu variantus ar lībiešu, latviešu/latgaliešu, poļu, ukraiņu un lietuviešu valodu.

Komentāri (20)

Sandra Vāpa (Ancāne, 13.08.2010. 02.08

breinumi nūteik. tok ite vēļ vīns īmeslis, deļkuo laikam nikod nabyušu nivīnā partejā.
a cytaiž prīca – koč kū jau tī dati paruodeis par volūdu lītuojumu i apziņu. golvonom kuortom jau tū, cik ļaužu 2011. godā sasajims atkluoti pasaceit, ka sātā runoj pa sovam. na tikai Latgolā.

+6
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 12.08.2010. 22.08

bļaha , vai čangalietis nav latvis??? … starp citu čangaliešu meičas ir ļoti uzticiigas ,…arii smukas , pim Radeevičas jaunkundze, priima!

+6
-1
Atbildēt

0

shefere 13.08.2010. 00.03

Čangaļeits ar mītu rūkā
Strašņejāks par ķigru kūokā.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu