Pirms vēlēšanām pensionāriem Rīgā bezmaksas transports • IR.lv

Pirms vēlēšanām pensionāriem Rīgā bezmaksas transports

57

Ušakovs uzdod “Rīgas satiksmei” no septembra nodrošināt nestrādājošiem pensionāriem bezmaksas pārvietošanos

Mēnesi pirms 10.Saeimas vēlēšanām Rīgas dome (RD) radusi iespēju nodrošināt bezmaksas sabiedrisko transportu visiem nestrādājošiem pensionāriem, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem.

Kā informē LETA, no septembra nestrādājošie Rīgas pensionāri varēs izmantot pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas – šādu uzdevumu SIA "Rīgas satiksme" (RS) valdei uzdevis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas mērs skaidro, ka, “sakārtojot RS darbu, veicot optimizācijas pasākumus un administrācijas samazināšanu”, atradušies līdzekļi atlaidēm pensionāriem.

Veiksmīgi pildoties arī pilsētas budžets – ieņēmumi uz 1.augustu par 2% pārsniedz plānotos."Ņemot vērā šos apstākļus, mums bija divas iespējas – vai nu par dažiem santīmiem samazināt biļešu cenas visiem pasažieriem, vai arī piemērot atlaides kādai konkrētai grupai," skaidrojis Ušakovs.

RD ir.lv noskaidroja, ka atvieglojumi varētu skart aptuveni 50 000 līdz 60 000 cilvēku, no kuriem daļa jau šobrīd maksājusi pusi cenas par biļeti. Ušakova sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Īvāna apgalvoja, ka Rīgas mēram, izdodot šādu rīkojumu, ir zināma informācija par to, cik tas pašvaldības uzņēmumam izmaksās. Tomēr pašvaldībā to pagaidām neatklāšot, jo tiekot gaidīti RS aprēķini. 

Īvāna arī apgalvoja, ka bezmaksas sabiedriskais transports visiem pensionāriem, kā arī  3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem tikšot nodrošināts arī nākamgad. “Saistošie noteikumi netiek terminēti uz kādu laiku, viņi stāsies spēkā un netiks atcelti, “ skaidroja Īvāna.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis apstiprinājis, ka RS ir saņēmis uzdevumu no RD un nākamās nedēļas sākumā tiks sasaukta uzņēmuma ārkārtas valdes sēdē, kurā tiks izskatīts šis jautājums. Pašlaik tiekot veikta izpēte un aprēķini, cik piešķirtās atlaides pensionāriem uzņēmumam kopumā varētu izmaksāt, taču aprēķinu rezultāti būšot zināmi tikai nākamās nedēļas sākumā. Par to, vai ietaupītos līdzekļus prātīgāk nebija ieguldīt reisu skaita palielināšanā vai biļešu cenu samazināšanā, Zaķis skaidroja, ka, ja pašvaldība ir lēmusi par labu pensionāriem, tad tas attiecīgi arī tiks realizēts.

Jau vēstīts, ka vēl gada sākumā RS prasīja no pašvaldības papildu finansējumu, lai segtu ar degvielas sadārdzinājumu saistītās izmaksas. RS tobrīd pieļāva, ka uzņēmums varētu paaugstināt biļešu cenas.

Komentāri (57)

Janis 12.08.2010. 14.24

Un šī nav administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu vajadzībām, vai ne?

Ierosinu RS izdevumus, kas radušies šī lēmuma rezultātā pieskaitīt SC priekšvēlēšanu budžetam.

+30
-1
Atbildēt

2

Una Grinberga 12.08.2010. 14.37

Tas jau tāpat tikai uz mēnesi, jo 3.oktobrī izrādīsies, ka pilsētas budžets tomēr nepildās.

Rodas tikai daži retoriski jautājumi SC Rīgas vadībai:
1. Nez kur tā tie pensionāri braukās pa pilsētu, ja naudiņas makā nav? Nekur. Šī nabadzībā dzīvojošā sabiedrības daļa vienkārši ir visneaizsargātākā pret populismu un banānu dalīšanu. Viņi visi ir apvainojušies uz Vienotību, jo tie tur “ļaunie” samazināja pensijas, lai izvilktu valsti no bedres.
2. Kāpēc ne skolotājiem un skolēniem? Viņiem katru dienu jādodas uz skolu. Pēc apsokojuma daudzas ģimenes nevar atļauties palaist bērnus uz skolu. Kāpēc šai sabiedrības grupai nedod atlaides? Tādēļ, ka skolotāju ir maz. Skolotāji ir saprātīgi domājoši un neķeras pie banāna, ja dod par brīvu, un skolēni protams, ka nevar balsot.

Vai tiešām tiem tur liekas, ka visi tik dumi?

+28
-1
Atbildēt

3

    jeers > Una Grinberga 19.08.2010. 18.57

    Vēl viens iemesls uzsākt aģitāciju no mājas uz māju. Protams, pret PLL un SC. Nepietiek pazemojumu daudzums no valsts, gribas sasniegt to pašu pazemojumu ko izjūt krievi no krievijas valsts? – Lūdzu, tad nobalsosim par PLL vai SC. Gribas cieņu – skatāmies uz Rietumiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ziemelnieks > Una Grinberga 12.08.2010. 14.41

    Nu redz, te jau slēpjams viņu galvenais aprēķins :) Ar vienu roku it kā DOD ar otru turpina ŅEMT!!!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kristineim > Una Grinberga 13.08.2010. 05.40

    Manuprāt bieži palaiž garām vienu svarīgu momentu, proti: pensionāriem nav jādod atlaides, bet jāmaksā normāla pensija. Ja ušakovam ir lieka nauda: oki: katram pensionāram piemaksu pie pensijas, bet par biļeti jāmaksā tāpat, kā visiem.

    Manuprāt visādas atlaides uz bezmaksas zupas/biļetes ir pazemojošas.
    Vai arī -dotajā gadījumā- ja RS ir lieka naudiņa, tad SAMAZINA BIĻETES CENU VISIEM. Un VISIEM būs labi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 12.08.2010. 14.39

Vēl varētu rātslaukumā klāt galdus un pilsoņus pa brīvu līdz vēlēšanām ēdināt. Varētu būt vareņiki, pelmeņi, soļanka, okroška, pīrāgi ar kāpostiem sulīgi, kvass, makaroni po flotski, kuļebjaka, beļaši burvīgi, vobla [tā tāda jūtīga zivs, bet negribu nevienu apvainot], varbūt pa izejamām dienām 100 gr. vodku gan pa pus cenu lai tauta nenodzerās.

+16
-2
Atbildēt

3

    Iluta Krūmiņa > dace_ampermane 12.08.2010. 18.46

    Un to visu noskalot ar Sleserenergiju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 12.08.2010. 16.18

    Ululiņš

    Nē, klasiskos bananus neesmu aizmirsis un ari boloņas mēteļus neesmu aizmirsis. Es centos radīt attiecīgu atmosfēru un tajā tropiski augļi un kanārijputniņi man likās neiederās :P [tā zīme nozīmē -just kidding – tas ir ģīmītis ar divām actiņām un mēlīte pabāzta uz vienu pusi, līdzīgi smaidiņam :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > dace_ampermane 12.08.2010. 15.12

    Klasiskos banānus jau aizmirsis esi?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu