Madonas pašvaldībai zaudējumi simtos tūkstošos • IR.lv

Madonas pašvaldībai zaudējumi simtos tūkstošos

42
Daina Grūbe, LETA

Arī citas pašvaldības likvidē vētras radītos postījumus

Svētdienas vētrā visvairāk cietušajās pašvaldībās vāc nost lūzušos kokus un norautos ēku jumtus, kopējie nodarītie zaudējumi vēl nav aprēķināti, noskaidrojusi aģentūra BNS. Madonas novada domē lēš, ka pašvaldībai nodarītie zaudējumi mērāmi simtos tūkstošos latu.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters pastāstīja, ka kopumā Madonā un novadam pieguļošajos pagastos jumti pilnībā vai daļēji norauti teju 20 ēkām – vairākiem daudzdzīvokļu namiem, kā arī skolām un "SEB bankas" namam. Strādnieki turpina noņemt gan sadangātos jumtus, tos aizstājot ar pagaidu konstrukcijām, gan arī sazāģēt nolauztos kokus, kas traucē satiksmei. Vētras laikā mežos un Madonas parkos nolauzti simtiem koku.

Ceļapīters teica, ka vētras seku novēršana turpināsies vēl vairākas nedēļas, pašvaldībai nodarītie zaudējumi mērāmi simtos tūkstošos latu.

Līvānu domes pārstāve Ginta Kraukle pavēstīja, ka visvairāk cietušas saimniecības Rožupes, Rudzātu, Rušenieku un Sutru pagastā, kur vietām gan saimniecības ēkām, gan dzīvojamajiem namiem norauti jumti, sagāzušies skursteņi, sabojāta lauksaimniecības tehnika. Tāpat daudzas saimniecības palikušas bez elektrības, tāpēc kaimiņi viens otram izlīdzas, lai varētu izslaukt govis un atdzesēt pienu.

Līvānu pilsētā zaudējumu vētras dēļ tikpat kā neesot. To, cik lieli zaudējumi vētrā Līvānu novada domei nodarīti, pašlaik gan pateikt vēl nevar, jo postījumi vēl tiek apzināti, sacīja Kraukle.

Daugavpils domes sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka pilsētā lūzuši aptuveni simts koku, dzīvojamām mājām jumti nav norauti, bojātas to stiprinājuma vietas. Pašvaldības komunālais departaments ir sācis sagatavot veicamo darbu sarakstu.

Svētdien Latvijas austrumu daļā plosījās spēcīgs negaiss, kurā vislielākie postījumi nodarīti Madonas un Līvānu novadam. Turp pirmdien dodas arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS).

Komentāri (42)

soucha 09.08.2010. 20.16

diez, cik no ēkām bija ari apdrošinātas?

0
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 09.08.2010. 15.42

Vai “SEB bankai” norautā jumta dēļ nesāksies lata devalvācija ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu