Internetā publisko Lemberga juniora kontu izdrukas • IR.lv

Internetā publisko Lemberga juniora kontu izdrukas

91
Reinis Hofmanis, F64

Par publicēto informāciju ieinteresējusies Datu valsts inspekcija

Datu valsts inspekcija lūgs iesaistīties prokuratūru saistībā ar internetā publicētajām Ventspils mēra dēla Anrija Lemberga kontu izdrukām, ziņo BNS. Lemberga juniora advokāts apsver iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar internetā publicētajām kontu izdrukām.

Inspekcija publiskoto informāciju ir izvērtējusi un tās publicēšanā saskata nozieguma pazīmes, tāpēc tiks informēta ģenerālprokuratūra, lai tā izvērtē notikušā apstākļus, sacīja Tieslietu ministrijas pārstāve Laura Pakalne, kuras pārstāvētās ministrijas pārziņā ir Datu valsts inspekcija.

Nesen interneta vietnē www.rokasgramata.com publicēti 165 dokumenti, kas norādīti kā Anrija Lemberga toreizējās "Hansabankas" kontu izdrukas no 2000.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 23.martam. Mājaslapā nav norādīts, kas ir tās autori.

Mājaslapas autori informē, ka no milzīgā dokumentu apmēra izvēloties izteiksmīgākos un labāk saprotamos dokumentus, ar laiku sanāks grāmata, kuru, ļoti iespējams, varētu saukt "Rokasgrāmata – kā nozagt miljardu".

"Swedbank" gan kategoriski noliedz iespēju, ka no bankas būtu noplūduši Anrija Lemberga kontu pārskati, norāda BNS. LETA ziņo, ka interneta vietnes autoru rīcībā varētu būt nonākuši pašlaik Rīgas apgabaltiesā skatītās tā dēvētās Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas materiāli.

To, ka kontu izdrukas ņemtas no krimināllietas materiāliem, portālam Diena.lv norādījis arī pats Anrijs Lembergs. “Spriežot pēc lapu numerācijas un dažās vietās ar pildspalvu veiktajiem precizējumiem, secināju, ka konta izdrukas ir ņemtas no krimināllietas,” paudis Anrijs Lembergs. Viņaprāt, informācija noplūdusi no cietušajiem. “Nedomāju, ka to darītu tiesa, prokurori vai advokāti. Arī mēs ar tēvu [Aivaru Lembergu] un Ansi Sormuli neesam ieinteresēti šīs informācijas publiskošanā,” aizdomas pauž Lembergs juniors.

Rīgas apgabaltiesā jau pāris gadu atrodas krimināllieta, kurā par dažādiem noziegumiem apsūdzēts Aivars Lembergs, viņa dēls Anrijs un uzņēmējs Ansis Sormulis, atgādina BNS.

Komentāri (91)

andrisskrastins 09.08.2010. 16.55

Ui kā kāds ir sācis darbināt sviras :) Par vēlu, par vēlu…

+18
0
Atbildēt

0

Lee 09.08.2010. 17.41

Lai izgāztu tiesas procesu, visi līdzekļi labi.Un ja nu puikiņš pats ir ieinteresēts, lai šādi fakti parādītos atklātībā, un tos kā pierādījumus no lietas materiāliem izņemtu, jo noticis procesuāls pārkāpums? Interesants būtu kāda jurista viedoklis, vai tas ir iespējams.

+10
-3
Atbildēt

2

    Aivars Puriņš > Lee 09.08.2010. 17.50

    Dienā prokurors jau nokomentēja, ka tiesas process ir atklāts un tikpat labi šo informāciju var publiskot tiesas procesā, kā zināms, lieta jau ir nodota tiesai un visdrīzāk šo ir publiskojis kāds no procesā iesaistītajiem miljonāriem, kuram bija tas gods iepazīties ar tiesas materiāliem.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > Lee 09.08.2010. 17.53

    Ko tad darīt, ja tiesas procesu tik viegli var izgāzt? Publicē pierādījumus un tie vairs neskaitās? Jeb uz publicēto pierādījumu pamata jāķeras pie Linča tiesas?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

photocom 09.08.2010. 17.09

Jā friči šitādiem hakeriem prēmijas maksā
un kuri nav sarakstā
fiksi bizo padoties un samaksā nodokļus
bet te jau tāda sīknauda
par ko to lembja puiku
kam tas vajadzīgs
jūtama kavadrātu roka
a ko lembis Rīgā
mieŗīgi ja startētu ne tik ainaru vai resno janku
nerunājot par ģirtu/valdi
samasētu ech aivar – tik ginesa puķupodi tev

+9
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu