Zelts! • IR.lv

Zelts!

5
Ineta Radēviča Barselonā — iziet ielās un apskatīt pilsētu viņai sanāca tikai pēc veiksmīgā starta. Foto — Romāns Kokšarovs, F64
Anda Burve-Rozīte

Dienu pēc tam, kad vieglatlēte Ineta Radēviča (30) Eiropas čempionātā Barselonā izcīnīja zelta medaļu tāllēkšanā, Ir lidoja pie viņas, lai noskaidrotu visu, kā ir

Trešdien, 28.jūlija vakarā, tiešraidē no Barselonas olimpiskā stadiona uzzinājām, ka Eiropas čempionātā vieglatlētikā  Ineta Radēviča ieguvusi zelta medaļu tāllēkšanā, uzstādot arī jaunu Latvijas rekordu – 6,92 metri. 

Nākamajā rītā Latvijas sporta un žurnālistikas aprindās iestājās apjukums. Zelts – negaidīts pārsteigums no sportistes, kura pirms pusotra gada kļuva par māmiņu. Tas nozīmē, ka trenēties atsākusi visai nesen. Turklāt lielākie līdzšinējie sasniegumi sportā Inetai Radēvičai bija pirms septiņiem gadiem, kad viņa kļuva par Eiropas U-23 čempionāta bronzas medaļas ieguvēju tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā.

Ceturtdien žurnālisti un sportisti cits citam sūtīja īsziņas: vai zini Radēvičas Maskavas telefonu? Kopš laulībām ar Krievijas hokejistu Pjotru Ščastļiviju viņa pārcēlusies uz Maskavu, kur pēdējos gadus arī trenējās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu