Medvedevs paplašina Drošības dienesta pilnvaras • IR.lv

Medvedevs paplašina Drošības dienesta pilnvaras

12
Gints Ivuškāns, F64

Krievijas prezidents paraksta cilvēktiesību ekspertu kritizēto likumprojektu

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien parakstījis pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kas saskaņā cilvēktiesību aizstāvju teikto paplašina padomju laiku VDK pēcteča Federālā drošības dienesta (FDD) jau tā milzīgo varu, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Jau vēstīts, ka likumprojekts, kas esot sagatavots pēc paša Medvedeva norādījuma, lai uzlabotu pašreizējo likumdošanu, ļaus FDD oficiāli brīdināt privātpersonas, kuru rīcību kvalificēs kā labvēlīgu apstākļu radīšanu nozieguma izdarīšanai. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem personām, par kurām radīsies uzskats, ka tās kavējušas FDD darbinieku darbu, varēs piespriest sodanaudu vai 15 diennaktis aresta.

Cilvēktiesību aizstāvji uzskata, ka šis likumprojekts, kas būtībā nostādīs drošības dienestu augstāk pa likumu, atgādina padomju laikus, kad FDD priekštece VDK izmantoja brīdinājumus, lai vajātu disidentus.

Jau Vladimira Putina prezidentūras laikā no 2000. līdz 2008.gadam FDD būtiski palielināja savu ietekmi Krievijas sabiedrībā. Pretēji cilvēktiesību aizstāvju cerībām, FDD ietekmes pieaugums nav mazinājies arī Medvedeva pilnvaru laikā.

Komentāri (12)

www.vecamate.lv 29.07.2010. 14.52

Viņiem jau nav lielas izvēles.Potenciāli varenā valsts pamazām jūk uz visām pusēm.Tālie austrumi jau ķīniešu province,Kaukāzs pats par sevi.Ekonomika uz tādas korupcijas bāzes kāda mums sapņo nerādās, dramatiska noslāņošanās.Kas cits atliek, kā pievilkt skrūves,tautai paralēli barojot pasakas par ārējiem draudiem un pašu izredzētību.

+2
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 29.07.2010. 14.59

…Pretēji cilvēktiesību aizstāvju cerībām, FDD ietekmes pieaugums nav mazinājies arī Medvedeva pilnvaru laikā…

No kuras planētas ir tie cilvēktiesību aizstāvji? Tas, ka ir Medveģeva pilnvaru laiks, nenozīmē, ka viņam ar šīm pilnvarām ir kāds baigais sakars. Čekists Puķins turpina būt amatā, lai gan oficiāli tas saucas savādāk.

+1
0
Atbildēt

0

Armands Strazds 29.07.2010. 14.40

Плохо это все конечно, но это пыль в глаза и не более. Бэк ту СССР никогда не будет. Бедным людям слишком быстро полюбились деньги и все мы знаем.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu