Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3

Nedēļas notikumi pasaulē

Elektroniskās mūzikas festivālā Love Parade Vācijas pilsētā Dīsburgā 24.jūlijā pūlī līdz nāvei nobradāti 20 cilvēki, vēl aptuveni 511 guvuši dažādus ievainojumus. Bezmaksas brīvdabas festivāls piesaistīja aptuveni 1,4 miljonus cilvēku no visas pasaules. Pasākums notika bijušās dzelzceļa stacijas kravu pārkraušanas platformā, bet uz festivāla norises vietu varēja nokļūt tikai pa 200 m garu un 30 m platu tuneli, kurā notika traģēdija, kad tur izcēlās panika. Organizētāji paziņojuši, ka festivālu vairs nerīkos. Attēlā: uzlīme ar pasākuma saukli.

Septiņas ES bankas nav izturējušas stresa testus, kuru mērķis bija pierādīt kredītiestāžu stabilitāti iespējamo krīžu un ekonomikas lejupslīdes gadījumā, paziņojusi Eiropas Banku uzraugu komiteja. Tās ir Vācijas banka Hypo Real Estate, Grieķijas ATEBank un piecas reģionālās krājbankas Spānijā – Diada, Espiga, Banca Civica, Unnim un Cajasur. Tām būs jāpalielina kapitāls, lai varētu izturēt satricinājumus nākotnē. Stresa testu gaitā tika izvērtēts, vai bankas ir gatavas iespējamām jaunām finanšu krīzēm un ekonomikas satricinājumiem. Lai nokārtotu testu, bankām bija jāuzrāda vidēji 38 miljardu eiro rezerves kapitāls. Kopumā pārbaudīta 91 banka, kas aizņem 65% ES banku tirgus.

Ziemeļkoreja piedraudējusi, kas gatava sākt «svēto atomkaru» pret ASV un Dienvidkoreju Seulas un Vašingtonas kopīgi rīkoto jūras militāro mācību dēļ, kuras dēvē par «otro militāro provokāciju pret Ziemeļkoreju no Vašingtonas un Seulas puses». Pirmā provokācija Phenjanas ieskatā bija starptautiskās ekspertu komisijas maijā publiskotais slēdziens, ka Dienvidkorejas karakuģi Chonan, kura sprādzienā marta martā nogremdēja no Ziemeļkorejas zemūdenes izšauta torpēda (bojā gāja 46 jūrnieki). Vašingtona aicina Phenjanu atturēties no provokatīvu vārdu izteikšanas un ir paziņojusi, ka nevēlas iesaistīties «vārdu karā ar Ziemeļkoreju».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu