Brīdina par postošu negaisu • IR.lv

Brīdina par postošu negaisu

23
Raitis Plauks, F64

Vējš sasniegs vētras spēku, iespējama krusa un lokāli virpuļviesuļi

Trešdien pēcpusdienā, kā arī naktī uz ceturtdienu Latvijā gaidāmi spēcīgi pērkona negaisi, vēsta aģentūra BNS. Tie var atnest pamatīgu vētru, ļoti stipru lietu un krusu, un pat lokālus virpuļviesuļus, brīdina sinoptiķi.

Spēcīgi negaisi Latvijā plosījās jau otrdienas vakarā. Pārgaujas novadā saimniecībā ''Austrumi'' otrdienas vakarā zibens iespēris kūtī, kura pilnībā nodegusi, informē Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Bojā gājuši divi lopi. ''Latvenergo'' informē, ka negaisa dēļ trešdienas rītā elektrības piegāde bija traucēta aptuveni 8000 klientiem galvenokārt Latvijas vidusdaļā.

Trešdien un naktī uz ceturtdienu sinoptiskā situācija būs īpaši labvēlīga postošu vētru, lielas krusas un spēcīgu lietusgāžu attīstībai, informē BNS, atsaucoties uz "Global Forecast System''.

Plaši un spēcīgi negaisi no Lietuvas un Baltkrievijas pāri Latvijai virzīsies trešdien pēcpusdienā un vakarā. Gaisa temperatūra pirms negaisiem paaugstināsies līdz plus 27-32 grādiem, Ziemeļvidzemē līdz pat plus 33 grādiem. Kurzemes piekrastē temperatūra nepārsniegs plus 23-25 grādus.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, jūras piekrastē saglabāsies ziemeļu vējš. Negaisa laikā vējš var mainīt virzienu un brāzmās pastiprināties līdz 23 un vairāk metriem sekundē. Vētras robeža ir 21 metrs sekundē.

Rīgā dienā saule gaisu sakarsēs līdz plus 30-31 grādam. Dienas otrajā pusē arī galvaspilsētā iespējams spēcīgs pērkona negaiss ar stipru vēju un lietu.

Komentāri (23)

Ieva Lucāne 28.07.2010. 14.53

Rakstu te, jo īsti nezinu kur vēl man veersties pēc padoma. Varbūt kādam ir vairāk informācija? Draudzene stājās universitatē, bet viņai dokumentus atteicās pieņemt, jo viņai vēl nav apritējuši 18 gadi. Arii man 18 paliks tikai septembrī, tādēļ gribēju uzzināt, kurās augstskolās vispār uzņem 17gadīgos. RPIVA man teica, ka njem visus ar atestātu, bet citur grūti tagad kādu sazvanīt. Varbūt varat man uz e-pastu [email protected] atsūtīt, ja jums ir kaada informācija. Dokumentu iesniegšana tulīt beigsies, taadēļ tas ir ļoti steidzami :((

+2
-1
Atbildēt

3

dace_ampermane 28.07.2010. 17.44

Antra, es tev labprāt atbildētu, bet nezinu neko par šo lietu. Nekautrējies, jautā, būs arī laipni cilvēki

0
0
Atbildēt

2

    IvetaKazoka > dace_ampermane 28.07.2010. 23.21

    Vispār topiks it kā par negaisu bija. :) Bet galvenais jau ir laipnība, tas nekas ka rezultāts pēc 5 gadiem būs kā vienai pazīstamai biroja sekretārtei, kurai 2 augstskolu diplomi, un 4gadu stāžs birojā, bet nav smadzeņu Outlook Junk mail sarakstā ieliktu domēnu atzīmēt kā drošo sūtītāju. IMHO drusku ar galvu ir jādraudzējas, lai saprastu, kur ko ir jēga jautāt. Protams, ja mērķis ir parunāties var pelmeņu ēstuvē prasīt mobīlā tālruņa lietošanas instrukciju, bet IMHO gudri cilvēki tā nedarītu. :))) Klejotājs,vai atceries pasaku par karaļa jauno tērpu? Saki, ka labāk ir izpatikt un laipni jūsmot, nekā godīgi pateikt, ka karalis īstenībā ir pliks???

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Puriņš > dace_ampermane 29.07.2010. 07.06

    sapper, tu esi daunis!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu