Zvēri man, ka proti! • IR.lv

Zvēri man, ka proti!

37

Ceturtdien, 29. jūlijā no plkst. 18 līdz plkst. 19 grāmatnīcā "¼Satori" (Rīgā, Lāčplēša ielā 31) notiks prasmīgo roku stunda “Zvēri man! Vai Tu kaut ko proti?”.

Ikviens, kurš kopā ar bērniem vai vecākiem, mazbērniem vai vecvecākiem būs kaut ko pagatavojis un atnesis parādīt, šajā stundā saņems Paula Bankovska grāmatu “Zvēri man!” Atnestās lietas un zvēri tiks fotografēti un izlikti apskatei interneta vietnē www.zveriman.lv.

Paula Bankovska grāmata lieliem bērniem un bērnišķīgiem pieaugušajiem “Zvēri man!” izdota apgādā “Atvērt šeit” ar AS “Latvijas Zaļais punkts” atbalstu.

“Zvēri man!” ir stāsts par pilsētas dzīvniekiem, kurus cilvēki uzskata vai nu par nevēlamiem, nemīlamiem, vai pilsētas apstākļos pat par kaitīgiem. “Zvēri man!” ir grāmata un nākotnē arī radoša darbnīca, kurā ikviens – gan liels, gan mazs – no ikdienā sastopamiem materiāliem (lai neteiktu – atkritumiem) varēs iemācīties pagatavot savu zvēru.

Grāmatā līdztekus katra dzīvnieka stāstam un ilustrācijām uzskatāmi parādīts, kā smelties iedvesmu savā tuvākajā apkārtnē un aprakstītos dzīvniekus pašrocīgi pagatavot no ikdienā ikvienam pieejamiem materiāliem.

Zvēru pagatavošanai izmantotie materiāli būtībā ir tādi paši kā grāmatas varoņi – traucējoši, nevajadzīgi, lieki un neērti. Arī pati grāmata veidota netradicionālā formātā, uzsverot grāmatas taustāmo priekšmetiskumu, un tādējādi pievēršot uzmanību mūsu apkārtnē sastopamajiem šķietami parastajiem, tomēr ārkārtīgi plaši pieejamajiem materiāliem.

Rudenī “Zvēri man!” piedalīsies kultūras foruma “Baltā nakts 2010” laikā notiekošajā pasākumā “Survival kit”. Par šiem pasākumiem tiks ziņots atsevišķi.

Grāmatas idejas, teksta un ilustrāciju autors Pauls Bankovskis (1973) ir vairāku romānu un stāstu krājumu autors; viņa grāmata bērniem “Mazgalvīši spēlē mājās” 2007. gadā tika godalgota ar Jāņa Baltvilka prēmiju.

 

Komentāri (37)

ilmisimo 28.07.2010. 17.35

un Nezvēri?
Būs?

+1
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > ilmisimo 28.07.2010. 20.28

    you was something amongst us nothing and your individual genius inspired, entertained and enlightened us, I never been so proud of being nothing till i heard this and understand how special our nothingness is. May we understand the simplicity and humbleness of being nothing. We become great when we bow to our egos and strive to be better, RIP

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 27.07.2010. 10.28

Zvēri man! Zvēri Tev!

Zvēri Ir?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu