Arī šonedēļ iespējams spēcīgs pērkona negaiss • IR.lv

Arī šonedēļ iespējams spēcīgs pērkona negaiss

21
Aigars Jansons, F64

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra par pāris grādiem pazemināsies

Jūlija pēdējā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ debesis palaikam aizklās mākoņi, brīžiem gaidāms lietus un pērkona negaiss, kas var būt spēcīgs, ziņo BNS.

Visvairāk lietusgāžu un negaisa mākoņu Latvijā būs laikā no otrdienas vakara līdz ceturtdienas vakaram, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes. Negaisa laikā bez stipra lietus dažviet iespējama arī krusa un vēja brāzmas ar vētras spēku. Nedēļas nogalē, no rietumiem ieplūstot vēsākām gaisa masām, negaisa varbūtība būtiski samazināsies un tad galvenokārt Kurzemē palaikam gaidāms lietus.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien gaidāma no +22..+28 grādiem Rietumlatvijā, kur pūtīs ziemeļu vējš, līdz +29..+33 grādiem valsts austrumu daļā, kur ieplūdīs karsts gaiss no Krievijas. Trešdien valsts lielākajā daļā gaiss iesils līdz +27..+31 grādam, bet ceturtdien – līdz +24..+27 grādiem. Naktīs gaidāmi +15..+20 grādi.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās par pāris grādiem pazemināsies, un Kurzemē temperatūra, visticamāk, vairs nepakāpsies augstāk par +22 grādiem, bet valsts austrumos termometra stabiņš sasniegs +25..+26 grādu atzīmi.

Komentāri (21)

daina_tabuna 26.07.2010. 10.47

Nu bet protams! Kad Dolāram laivošana paredzēta, tad laiks sabojājas…

+1
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu