Karstums pieturēsies arī nākamās nedēļas sākumā • IR.lv

Karstums pieturēsies arī nākamās nedēļas sākumā

26
Andrejs Strokins, F64

Svētdien Rīgā +31; vēsāks Kurzemē, Liepājā tikai +17

Rīgā svētdien gaiss iesilis līdz +31,3 grādiem, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Karsta šī diena bijusi arī citviet Latvijā: plkst.18 Daugavpilī bija 27,9 grādi, Alūksnē – 27,7 grādi, vēsāks bija Kurzemes piekrastē – Kolkā 25,8 grādi un Liepājā tikai 17,9 grādi.

Jau iepriekš sinoptiķi brīdināja, ka arī svētdiena būs ļoti karsta. Manāmi vēsāks kļūs tikai nākamās nedēļas otrajā pusē, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, ziņo BNS. Nedēļas sākumā ar valdošajiem dienvidaustrumu vējiem turpinās ieplūst karsts gaiss, bet nedēļas otrajā pusē Baltiju sasniegs aktīvāki cikloni no rietumiem, kas atnesīs vēsāku gaisu.

No pirmdienas līdz trešdienai gaisa temperatūra dienās būs ap +28..+33 grādiem, vienīgi Kurzemē būs vēsāks – ap +24..+27 grādiem. Naktīs temperatūra pazemināsies līdz +15..+20 grādiem, vietām nebūs vēsāks par +22 grādiem. Dienās būs lielākoties saulains laiks, vietām klīdīs negaisi, taču pašreizējās prognozes rāda, ka tie nebūs pārāk plaši.

Nedēļas otrajā pusē līs biežāk un gaisa temperatūra pazemināsies līdz vidēji +21..+26 grādiem, bet dažas dienas vietām Kurzemē varētu nebūt siltāks par +19 grādiem.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu