Atkal daudzviet pārsniegti karstuma rekordi • IR.lv

Atkal daudzviet pārsniegti karstuma rekordi

25
Raitis Plauks, F64

Karsta būs arī svētdiena, vēsāks tikai Kurzemē

Arī sestdien daudzviet Latvijā pārsniegti karstuma rekordi, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, vēsta LETA. Augstākā reģistrētā temperatūra bija Rēzeknē, Daugavpilī un Zīlānos – +33 grādi, bet Rīgā reģistrēti +32 grādi.

Sestdienas pēcpusdienā Krāslavā gaisa temperatūra sasniegusi +34 grādus, savukārt liecina "Latvijas Valsts ceļu" meteoroloģisko staciju mērījumi, bet "Rīgas siltuma" meteostacijas, kas atrodas siltumcentrālē "Imanta", dati liecina, ka sestdien ap plkst.16 Rīgā gaisa temperatūra sasniegusi +34,1 grādu, liecina LETA un BNS informācija.

Sestdienas pēcpusdienā vietām Kurzemē fiksēti arī spēcīgi negaisi. Liepājā sestdienas vakarā negaisa dēļ uz laiku tika pārtraukts festivāls "ZZ Baltic Beach Party", ziņo BNS.

Svētdien arī saglabāsies augsta gaisa temperatūra. Kā vēsta BNS, sestdienas naktī vairāk mākoņu būs Kurzemē, bet nelīs. Minimālā gaisa temperatūra +19..+24 grādi. Dienā starp mākoņiem spīdēs saule, lietus maz iespējams. Maksimālā gaisa temperatūra +28..+33 grādi, vietām Kurzemē nedaudz vēsāks.

Rīgā mākoņu būs maz, nelīs. Pūtīs mēreni stiprs dienvidaustrumu, austrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī +23..+24 grādi, maksimālā dienā – +31..+32 grādi.

Komentāri (25)

Baiba Eglâja 24.07.2010. 16.09

Esmu tajos Skrīveros. Par krusu neko nezinu, bet 2 iepriekš ieraudzīto bumbieru vietā zemē šorīt mētājas kādi 6, vēl jau zaļi, ielas malā kur tālāk nolauzts laikam elksnis, kaimiņiem zibens esot trāpījis elektrības vados, tā viņi palikuši arī bez neta un telefona. Vakar zibens esot iespēris kādā vecā liepā, kura pēc tam diezgan ilgi degusi.
Gan jau meter ieraudzītā krusa ar bija, bet tāpat šajā slapjumā un karstumā viss zaļais pūst.

+2
0
Atbildēt

0

murnieks112233 25.07.2010. 16.36

Jāgatavojas ļoti bargai ziemai….baidos, ka augļu koki izsals un, kuram nebūs savas malkas krāsniņas, arī grūti klāsies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu