Ko saka saraksti • IR.lv

Ko saka saraksti

4
Aivars Ozoliņš

Šajās vēlēšanās katrai partijai jāveido pieci kandidātu saraksti

No 14.jūlija līdz 3.augustam partijas un to apvienības var iesniegt deputātu kandidātu sarakstus Centrālajā vēlēšanu komisijā. Līdz ar to ir pabeigta politisko spēku iekšējā strukturēšanās un sākas īstā sacīkste starp nu jau konkrētiem kandidātiem un arī viņu programmām, kuras jāiesniedz kopā ar sarakstiem. 

Šo vēlēšanu būtiskākā atšķirība no iepriekšējām ir nosacījums, ka vienu un to pašu deputāta kandidātu drīkst pieteikt tikai vienā no pieciem vēlēšanu apgabaliem. Tātad partijas vairs nevar iztikt ar divām, trim «lokomotīvēm» sarakstu priekšgalā, tām jāveido pieci atsevišķi kandidātu saraksti ar līderiem katram no tiem. 

Šā jauninājuma iespaidu uz politisko procesu varam vērot arī kā partiju apvienošanos, kas ļauj paplašināt «lokomotīvju depo». Tas jūtami mainījis arī priekšvēlēšanu kampaņu taktiku – piecas kampaņas atsevišķos apgabalos pret katrā citiem kandidātiem ir jāspēj savietot ar apvienības kopējo piedāvājumu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu