Brīvdienās atkal gaidāms ļoti karsts laiks • IR.lv

Brīvdienās atkal gaidāms ļoti karsts laiks

38
Andrejs Strokins, F64

Nedēļas nogalē gaidāms karstums līdz +33 grādiem

Jau ceturtdien Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies virs +30 grādiem, un karsts laiks saglabāsies arī nedēļas nogalē, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, vēsta BNS. Brīvdienās, visticamāk, gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās būs ļoti augsta, bet lielākie lietus mākoņi veidosies ārpus Latvijas.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm piektdien vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, dienā starp mākoņiem karsēs saule. Pūtīs lēns dienvidu vējš, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17..+23 grādiem, savukārt dienā pakāpsies līdz +28..+33 grādiem.

Arī sestdien pie debesīm būs mākoņi, kas lietu un negaisu nesīs galvenokārt valsts rietumu daļā. Gaidāms lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, bet Kurzemē – ziemeļu vējš. Temperatūra naktī varētu nenoslīdēt zemāk par +19..+24 grādiem, dienā gaidāms karstums līdz +29..+33 grādiem, nedaudz vēsāks Kurzemē.

Svētdien ar mērenu austrumu, dienvidaustrumu vēju gaidāma sausāka gaisa ieplūšana, tādēļ mākoņu, visticamāk, būs mazāk un nelīs. Minimālā gaisa temperatūra naktī +19..+24 grādi, maksimālā dienā – +28..+33 grādi.

Latvijā saglabājas augsta saules ultravioletā starojuma intensitāte, tādēļ jāizvairās no ilgstošas uzturēšanās saulē ar atklātām ķermeņa daļām, atgādina sinoptiķi. Mediķi karstajās dienās aicina nesauļoties laikā no plkst. 12.00 līdz 15.00, kad saules ietekme ir vislielākā.

Komentāri (38)

Ludmila Movele 21.07.2010. 23.09

Nav labākas vietas pasaulē par Latviju – pat finansu krīzē mūsu Pērkontēvs mūs paglābis, ziemā nebija jābrauc uz ārzemēm slēpot un vasarā nav jābrauc prom no dzimtenes , lai pasauļotos. Kur vēl tā ir?

+1
0
Atbildēt

0

mxblack 21.07.2010. 17.31

Lūk to es saprotu, nu vienreiz ir riktīga vasara. Par tādu esmu sapņojis jau kopš bērnības. Vismaz uz kādu laiciņu esam izkļuvuši no tā mūžīgā rudens. Kolosāli forši.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu