Zibens izraisījis divus ugunsgrēkus • IR.lv

Zibens izraisījis divus ugunsgrēkus

11
Raitis Plauks, F64

Negaisa dēļ elektrības piegāde bijusi traucēta ap 10 tūkstoš klientiem

Pagājušajā diennaktī zibens Latvijā izraisījis divus ugunsgrēkus, savukārt elektrības piegāde negaisa vai vietām vētras spēku sasniegušā vēja dēļ bijusi traucēja ap 10 tūkstoš klientiem, informē atbildīgie dienesti.

Viens ugunsgrēks zibens dēļ izcēlies Mazsalacā, otrs – Saulkrastos, pirmdienas rītā Latvijas Radio informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inese Veisa. Degušās platības nebija lielas. Vētras nolauztus kokus glābējiem svētdien nācies novākt 98 vietās visā Latvijā.

Pirmdienas rītā vēl aptuveni 1000 klientiem Latvijā bija traucēta vai pārtraukta elektroapgāde, biznesa portālu Nozare.lv informēja "Latvenergo'' Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Elektroapgādes traucējumi galvenokārt bija Limbažu, Alojas, Smiltenes, Valkas apkaimē, sacīja Siksnis.

Kopumā svētdien aptuveni 10 000 klientu Latvijā palika bez elektroenerģijas vai ar traucētu apgādi. Lokāli pērkona negaisi daudzviet gāzuši kokus, kas pārrāvuši gaisa vadu līniju vadus un lauzuši līniju balstus. Būtiskākās negaisa postījumu skartās vietas līdz ar jau minētajām bija Valmieras, Rūjienas, Ogres, Liepājas, Jēkabpils, Siguldas, Ķekavas un Jelgavas apkaime.

Savukārt Rīgā pēc svētdienas spēcīgā negaisa ūdens atsūknēšana bija vajadzīga Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā korpusā, informēja Veisa. Glābēji slimnīcā strādājuši trīs stundas. Ūdens ieplūdis arī Vecajā Ģertrūdes baznīcā, taču tur līmenis neesot bijis tik liels. Jau vēstīts, ka Rīgā spēcīgā lietus dēļ applūda lielveikala "Spice" pirmais stāvs, tika slēgts veikals "Drogas" un ''Elkor'' trauku nodaļa.

Cilvēki negaisā un vējā nav cietuši, toties daudz upuru nedēļas nogalē prasījušas Latvijas ūdenskrātuves – kopumā valstī noslīkuši 15 cilvēki. Kopumā šogad noslīkuši jau 84 cilvēki, tai skaitā astoņi bērni.

VUGD priekšnieks Ainars Pencis atzinis, ka situācija ir kritiska un ļoti uztraucoša. "Sajūta ir tāda, ka esam karadarbības zonā," saka glābēju vadītājs. Turklāt nevarot īpaši izcelt kādas peldētājiem bīstamas vietas, jo cilvēki slīkuši gan mazos dīķīšos, gan ezeros un upēs. Pārsvarā ūdenī dzīvību zaudējuši jauni cilvēki, nereti traģiski peldēšanās beidzas pārgalvības un, iespējams, alkohola lietošanas dēļ.

Šonedēļ sākumā karstums gan mazināsies, bet nedēļas gaitā atkal kļūs siltāks un temperatūra no jauna var pārsniegt +30 grādu, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, ziņo BNS. Pirmdien un otrdien gaisa temperatūra nepārsniegs +24..+28 grādus, bet naktī termometra stabiņš vietām pat pietuvosies +10 grādu atzīmei. Turpmākās naktis un dienas kļūs siltākas, pēcpusdienās temperatūra var pārsniegt +30 grādu atzīmi.

Komentāri (11)

Jānis Untāls 18.07.2010. 19.43

Pilsētas lietotāji jau no galvas zina peļķu vietas – pie Origo, pie Berga bazāra uz Marijas ielas, zem viaduktiem, fotogrāfi tās bildē atkārtoti katru reizi nemainīgi, tikai Rīgas Dome brīnās kā auns uz jauniem vārtiem.

+6
0
Atbildēt

1

    Arija Saleda > Jānis Untāls 19.07.2010. 08.22

    Labāk ka divreiz gadā tās bildes saliek internetā kā sensāciju, nekā par n miljoniem, 5 vietas uzlabo

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

laura_skeltina 18.07.2010. 18.09

Kā šo lietu vajadzēja! Kaut kas neticams jau liekas 22 grādi sešos vakarā.

+5
0
Atbildēt

0

murnieks112233 18.07.2010. 22.32

Štrunts par plūdiem! Toties Rīgai ir savs tumsas monstrs…štrunts par ielām un netekūdeņu sistēmām, vajag vēl palīt, drīz Rīga būs zem ūdens kā Venēcija, brauks tūristi bariem un Live Riga nauda nebūs velti pa šļusakovu kabatām sabāzta…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu