Par datu noplūdi VID atbildīgajiem samazina algu • IR.lv

Par datu noplūdi VID atbildīgajiem samazina algu

13
Jānis Saliņš, F64

Informātikas pārvaldes vadībai par EDS ''caurumiem'' nogriež 20% atalgojuma

Par apjomīgo informācijas noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) atbildīgajām amatpersonām uzlikts disciplinārsods – amatalgas samazināšana par 20%, informē VID. Tas piemērots VID Informātikas pārvaldes (IP) vadītājai Ivetai Bērtulsonei un viņas vietniekiem Viesturam Šķiļam un Jurim Stumpam.

Bērtulsonei mēnešalga samazināta uz sešiem mēnešiem, bet Šķiļam un Stumpam – uz trijiem mēnešiem, visiem ieturot 20% katru mēnesi. Visiem trijiem sods piemērots par kvalitatīvas EDS administrēšanas, kvalitātes testēšanas, uzraudzības un analīzes nenodrošināšanu.Lēmumus par sodu pieņēmis VID ģenerāldirektores vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis.
Jau vēstīts, ka laikposmā no 2009.gada 29.oktobra līdz 2010.gada 3.februārim no EDS datubāzes lejuplādētas teju 7,5 miljoni datņu ar informāciju par dažādu uzņēmumu un privātpersonu ienākumiem un citām finansēm. VID aprīlī par šo incidentu piemēroja disciplinārsodu – rājienu – četriem IP darbiniekiem.

Komentāri (13)

ilmisimo 15.07.2010. 20.43

algu samazina.Par nuoplūdi.

Pamperus būtu piešķīruši.

+2
0
Atbildēt

0

mary75 15.07.2010. 20.34

No vienas puses, cietumā jau nav jāliek, pareizi ir, vienīgi, kāds tur, manuprāt, parādīja totālu nekompetenci, gan atstājot tur to caurumu, gan ilgu laiku ļaujot nekontrolēti nopludināt informāciju.
Vai tad tur tāpēc kādam nebūtu jāzaudē arī darbs?
Kaut arī, saprotams, Latvijā ierēdni par nekompetenci no darba atbrīvot nevar, pat par nolaidību ar smagām sekām, vienīgi, ja nu pieķer tanī momentā, kad viņš griež kādam pušu rīkli, un tad vēl jāpierāda, ka viņš to dara ar nolūku, nevis nejauši, esot bezsamaņā, vai aiz nezināšanas, ka tā nedrīkst.
Visi, acīmredzot, aizņemti ar drudžainu apsūdzības meklēšanu tam NEO, tur gan valsts centīsies parādīt visu savu bargumu, lai kāds cits kvaukšķis nebāž degunu, kur nevajag, kāda kuram daļa, tipa, cik mēs paši sev maksājam, vai nu pa tiešo no valsts vai pašvaldības budžeta, vai pastarpināti.

+2
0
Atbildēt

1

    oskaar > mary75 16.07.2010. 02.24

    Pieļauju nelielu iespēju, ka tā ir nevis nekompetence, bet speciāli atstāts caurums, pa kuru daži ļaudis varēja sekot konkurentu darbībai. Un tieši tādēļ, ka caurums bija speciāli atstāts, neviens ilgstoši nepievērsa uzmanību datu noplūdei.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

oskaar 16.07.2010. 02.05

Forši! EDS bijis ilgstošs caurums pa kuru nesankcionēti nopumpēti dati, bet sods par to- 20% algas samazinājums trim ierēdņiem uz dažiem mēnešiem.
Tas ir- ja kādam ārzemju spiegam vai pašu bāleliņam ir interese parakāties VID datubāzēs, tad nav problēmu! Samaksā attiecīgajai ierēdņu un programmētāju grupiņai 20% viņu mēnešalgas, teiksim 12 mēnešu apjomā- un vari mierīgi šiverēt pa LR nodokļu maksātāju datiem, cik sirds vēlas. Viņi (ierēdņi un programmētāji) nebūs apdalīti.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu