Valdošo vēju Kots • IR.lv

Valdošo vēju Kots

2
Evija Trifanova, LETA
Aivars Ozoliņš

Latvijas televīzijas vadītājs piespēlē tiem politiķiem, kuri baidās no diskusijām

Pret sabiedrības tiesībām brīvi saņemt informāciju nu jau atklāti vēršas sabiedriskās televīzijas vadītājs. Latvijas televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots piedraudējis politiķiem, ka tie pirms vēlēšanām netiks televīzijā debatēt, ja neizdarīs to, ko viņš prasa. 

Ja valsts vairs nenodrošinās LTV apsargāšanu un ja Elektronisko mediju likumā tiks iestrādāti grozījumi, kas paredz daļu sabiedriskā pasūtījuma naudas nodot komercmedijiem, Kots varētu neaicināt politiķus piedalīties televīzijas priekšvēlēšanu diskusijās, viņš piedraud. Un paziņo: «Man ir tiesības paust attieksmi.»

Kota konkrēto prasību saturs patiesībā nav svarīgs – ne jau tādā ziņā, ka LTV nebūtu vajadzīga apsardze un nauda, bet gan tādā, ka šādas saimnieciskas problēmas nav samērojamas ar sabiedrības tiesībām iegūt maksimāli pilnīgu informāciju par tai svarīgiem jautājumiem. Un kāda gan vēl informācija priekšvēlēšanu laikā būtu svarīgāka par deputātu kandidātu piedāvājumu vēlētājiem, lai tie var kompetenti izlemt, kam uzticēt vadīt valsti turpmākos četrus gadus? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu