Pēdējā kauja • IR.lv

Pēdējā kauja

5
Parex bankas akcionāri Viktors Krasovickis (no kreisās) un Valērijs Kargins 2008.gada novembrī ierodas uz līguma parakstīšanu, kas paredz Parex akciju kontrolpaketes nonākšanu Hipotēku un zemes bankas īpašumā. Foto — LETA
Sanita Jemberga

Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis ne tikai nav samierinājušies ar Parex zaudējumu, bet piedāvājuši atpirkt daļu bankas un enerģiski lobē savas intereses Saeimā. Viņi pat gatavi tiesāties ar valsti, ja zaudēs noguldītos miljonus vai dāsnos procentu maksājumus

Teikt, ka no bijušā Parex bankas akcionāra Valērija Kargina darba kabineta tualetes var redzēt Rīgas pili, būtu drusku pārspīlēti. Taču tā visā krāšņumā paveras, mazgājot rokas privātās telpas izlietnē ar putnu motīviem.Valsts prezidenta darbavieta vērojama arī no blakus esošā Kargina kabineta. Tā sienas apšūtas ar riekstu krāsas koka paneļiem, ar kuriem mijas tumšāka koka kolonnas, un to galotnes grezno VK iniciāļi zeltā. Zeltīti ir arī ornamenti uz masīvā galda kokgriezumiem. Otra bijušā akcionāra Viktora Krasovicka kabinets ir daudz pieticīgāks – moderni, eleganti mēbelēts, ar bēša baltiem paklājiem kā vienīgo ekstravaganci, bet abus eksbaņķierus par dubļu bridējiem nenosauksi.

Bijušie baņķieri savos kabinetos nav strādājuši nevienu dienu. Par 80 miljoniem latu uzcelto māju Daugavas krastā pabeidza jau pēc tam, kad 2008.gada beigās bankrota draudu priekšā abi savas akcijas par Ls 2 pārdeva Latvijas valstij.

Pēc bankas zaudējuma viņiem palika gan Jūrmalas mājas, ko uzskata par dārgākajām villām Baltijā, gan ekskluzīvie spēkrati, kas īsi pirms bankas pārņemšanas nonāca saistītu firmu rokās. Tomēr abiem nācās noskatīties, kā statusa atribūtus – pulksteņus, senlaicīgās mēbeles – pārdod izsolēs. Piemēram, eksbaņķieru kabinetu krēsli atrodami Cenu pagastā reģistrētajā traktoru tirdzniecības firmā Valtek, kas tos nopirka par Ls 790 un Ls 469.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu