Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4

Kultūras un izklaides notikumi

PASĀKUMS. SKOLĒNU DZIESMU UN DEJU SVĒTKI
Kaut gan X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki Rīgā sākās jau otrdien, kulmināciju tie sasniegs nedēļas nogalē. Piektdien, 9.jūnijā, plkst.12 un 19 skatītāji tiks aicināti uz mūsdienu deju koncertu Kongresu namā. Par vienu no krāšņākajiem pasākumiem varētu kļūt svētku gājiens sestdienas rītā – sākot no plkst.9 tas no Vecrīgas pa Brīvības ielu virzīsies līdz pat Dailes teātrim. Sestdiena noslēgsies ar koru lielkoncertu Mana zeme – zemīte skaistā! 19.00 Mežaparka estrādē. Savukārt svētdienas kulminācija būs divi tautas deju lielkoncerti Deja kāpj debesīs plkst.11 un 16 Kultūras un sporta centrā Daugavas stadions. www.dziedundejo.lv

FESTIVĀLS. BAROKS RUNDĀLĒ
16.starptautiskā senās mūzikas festivāla no­slēguma dienā 10.jūlijā Rundāles pilī paredzēti gan pasākumi bērniem, gan uzvedums, kurā savijas baroka mūzika un laikmetīgā deja. Sinfonietta Rīga solistu ansambļa sniegumā pils Zelta zālē varēs dzirdēt mūziku, kas XVII-XVIII gadsimta mijā skanēja Drēzdenes galmā. Festivālu pils dārzā noslēgs Georga Frīdriha Hendeļa opera Dēidamija. Titullomā – Asmika Grigorjana.

KONKURSS. PĻAUJAS LAIKS
Kaut gan karstā vasara darbu siena pļavā padarījusi gandrīz vai par ekstrēmo sporta veidu, svētdien, 10.jūlijā plkst.12 Uzvaras parkā Rīgā notiks meistarīgāko pļāvēju konkurss. Pļaušana notiks ar zāles pļāvējiem, kas aprīkoti ar benzīna dzinējiem. Īpašu ievērību izpelnīsies tie, kas pratīs izpļaut dažādus ornamentus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu