Izveido komisiju KNAB struktūras vērtēšanai • IR.lv

Izveido komisiju KNAB struktūras vērtēšanai

20
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Ar premjera rīkojumu vērtētājus vadīs virsprokurors Arvīds Kalniņš
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) parakstījis rīkojumu par starpinstitūciju komisijas izveidošanu, lai vērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) struktūras modeļa efektivitāti. Par tās priekšsēdētāju iecelts Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, vēstī aģentūra LETA.
Komisijas uzdevums būs novērtēt KNAB struktūras modeļa efektivitāti biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai, kā arī sagatavot struktūras modeļa ieteikumus.
Jau vēstīts, ka lēmumu par šādas komisijas veidošanu iepriekš pieņēma Nacionālā drošības padome (NDP) pēc tam, kad premjers kā KNAB priekšnieku Normundu Vilnīti pārraugošā amatpersona izdeva rīkojumu par viņa iecerēto reformu apturēšanu. Premjers norādīja uz reformu rezultātā iespējamo dažādu KNAB struktūru funkciju dublēšanos un nelietderīgu valsts līdzekļu tēriņu.
Kā informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, komisijā darbosies Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP), Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un NDP sekretārs Raimonds Rožkalns.
Rīkojumā noteikts, ka komisijai jāsagatavo un komisijas priekšsēdētājam līdz 2010.gada 1.septembrim jāiesniedz NDP informatīvais ziņojums par tai uzticēto uzdevumu izpildi.

.

Komentāri (20)

Driimeris 05.07.2010. 14.23

savs auditors ir gandrīz tik pat labi kā savs VID inspektors…;)

+4
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 05.07.2010. 18.53

Vai nevar fotku nopublicēt? Mirstu, kā gribās redzēt!

+2
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu