Gavars negrib piekāpties Jūrmalas “ātrajiem“ • IR.lv

Gavars negrib piekāpties Jūrmalas “ātrajiem“

25
EPA/LETA
Indra Sprance

Saeimas komisija aicina slēgt ārpakalpojuma līgumu ar Jūrmalas ātro palīdzību

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija aicina valdību izvērtēt iespēju slēgt ārpakalpojuma vienošanos ar Jūrmalas ātrās palīdzības dienestu, lai nodrošinātu neatliekamo medicīnisko palīdzību Jūrmalas teritorijā.

Kā vēsta aģentūras LETA un BNS, otrdien Saeimas komisijas sēdē piedalījās 23 Jūrmalas ātrās palīdzības darbinieki, kā arī Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS) un citi pašvaldības pārstāvji.

Sēdes laikā vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD)a vadītājs Armands Ploriņš un arī Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis vairākkārt uzsvēra, ko iegūs Jūrmalas iedzīvotāji, pievienojoties vienotajam NMPD.

Jūrmalas ātrās palīdzības vadītājs Uldis Ciekurs norādīja, ka Jūrmalā jau tagad ir reanimācijas brigādes, jau tagad visu diennakti pieejami dežūrārsta pakalpojumi, kā arī to, ka iedzīvotāji pazīst savus ārstus un arī ātrās palīdzības mediķi labi pārzina situāciju Jūrmalā.

Veselības ministrs Didzis Gavars premjeram apliecinājis, ka vienotā NMPD izveide, neskatoties uz atsevišķu pašvaldību iebildumiem, tiks pabeigta līdz 1.jūlijam.

Jau vēstīts, ka iepriekš skeptiskas par pievienošanos vienotajam dienestam bijušas Liepājas, Ogres un Dobeles pašvaldības, bet viskrasāk pret to iebilst Jūrmala.

.

Komentāri (25)

mazais peliš 29.06.2010. 14.49

Diemžēl Opra ar visu savu lielo ietekmi paveic krietni vairāk ļauna, nekā laba: acīs visvairāk duras viņas glupi sniegtais atbalsts Dženijai Makartnijai, bijušai Playboy modelei un caurkritušai aktrisei, kura no gaisa parāvusi, ka imunitāti veicinošas vakcīnas vainīgas pie tā, ka bērni slimo ar autismu – visticamāk tāpēc, lai viņai būtu kāds, ko vainot pie tā, ka pašai ir ar autismu slims bērns (http://www.slate.com/id/2217798 & http://bit.ly/ddupbB), un bez jebkāda zinātniska pamatojuma, vairākas reizes mainot savus stāstus par bērna slimību, runājot pretim visiem zinātniekiem, nacionālām veselības aģentūrām u.c. autoritātēm to izbazūnējusi pa puspasauli – tik tālu, ka pat Latvijā daudzi ir dzirdējuši, ka “vakcīnas ir bīstamas”.

Protams, miljonu Amerikas mājsaimnieču vējā izmestais laiks, stundām ilgi blenžot sliktas TV pārraides, ir krietni vien subjektīvāks, taču manuprāt arī diezgan spilgts negatīvās ietekmes piemērs.

+5
0
Atbildēt

0

Vita Tērauda 29.06.2010. 14.43

Atliek tikai izziņot šo faktu plašākām un dīvainākām masām, ietekmīgāko cilvēku tops var krasi mainīties. Piemēram, pagājšgad par ietekmīgāko TIMES balsojumā tika atzīts tāds interneta darbonis kā “moot”. Bet vairāki 4chan lapas apmeklētāji nedaudz modificēja topu, kā rezultātā Moots bija ne tikai pats ietekmīgākais, bet arī pārējiem dalībniekiem balsis tika dotas tā, lai to vārdu pirmie burti sastādītu teikumu “Marblecake. Also The Game”. Šādi tas izskatījās:
http://www.ectomo.com/wp-content/uploads/2009/04/kg9kl.jpg

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu