Ugunsdzēsēji Līgo nakti vērtē kā mierīgu • IR.lv

Ugunsdzēsēji Līgo nakti vērtē kā mierīgu

26
Aigars Eglīte, F64

Kāda sieviete Smiltenē cenšas sevi aizdedzināt; Rīgā vīrietis iekrīt pilsētas kanālā

Ugunsdzēsējiem Līgo nakts pagājusi salīdzinoši mierīgi un Jāņu svinēšanas dēļ lielu ugunsnelaimju nav bijis, BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. "Var teikt, ka Jāņi no ugunsdrošības viedokļa ir svinēti prātīgi," secināja dienesta operatīvais dežurants Jānis Ķērpis.

Lai arī kopumā saņemts vairāk izsaukumu, nekā ikdienā, reģistrētās 29 ugunsnelaimes lielākoties bijušas nelielas – degušas atkritumu urnas, ēku ārsienas, kā arī pa kādai ļaunprātīgi aizdedzinātai zaru kaudzei.

Glābšanas dienestam gan nācies doties palīgā kādai sievietei, kas centusies sevi aizdedzināt, bet no Rīgas pilsētas kanāla bija jāizvel kāds tur iekritis vīrietis.

Smiltenē naktī uz ceturtdienu, iespējams, ģimenes konflikta laikā sevi aizdedzinājusi kāda sieviete. Īsi pēc pusnakts saņemts izsaukums uz ugunsgrēku kādā dzīvoklī Raiņa ielā. Ierodoties notikuma vietā secināts, ka telpā sevi aizdedzināt ir centusies kāda sieviete, bet viņas vīrs liesmas jau apdzēsis saviem spēkiem. Neilgi pēc tam, atrodoties šoka stāvoklī, sieviete aizbēgusi no izsauktajiem ātrās palīdzības mediķiem, taču ar glābēju palīdzību veiksmīgi atrasta un nodota ārstu aprūpē.

Savukārt Rīgā naktī uz ceturtdienu izglābts kāds pilsētas kanālā iekritis vīrietis. Naktī saņemts izsaukums par to, ka kanāla ūdenī netālu no veikala "Stockmann" atrodas kāds vīrietis. Glābēji ar dēļa palīdzību viņam palīdzējuši no ūdens izkļūt un nodevuši mediķu aprūpē. Vīrietis bijis alkohola reibumā un kanālā, visticamāk, iekritis pats.

.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu