Daudzi tomēr sēžas pie stūres dzēruši • IR.lv

Daudzi tomēr sēžas pie stūres dzēruši

38
AFP/LETA

Līgo naktī policija pieķer 64 šoferus alkohola reibumā

Līgo naktī policija pieķērusi 64 šoferus, kas automašīnu vadījuši alkohola reibumā, kā arī 8 autovadītājus, kas pie stūres bija sēdušies pēc narkotiku lietošanas, ziņo BNS. "Skaidrs, ka [autovadītāju kontrole] arī turpmākajās dienās tādos pašos tempos un apjomos ir jāturpina, un policija atslābt nedrīkst ne uz mirkli, jo lielākā pārvietošanās vēl tikai sāksies," uzsver Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Zivtiņš pauž sarūgtinājumu par neapzinīgajiem šoferīšiem, kas par spīti plašai sociālajai kampaņai medijos un policijas pastiprinātām kontrolēm, tomēr izvēlējušies sēsties pie auto stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā. "Bija domāts, ka būs mazāk," sacīja Zivtiņš.

Viņš pastāstīja, ka lielākoties Līgo naktī alkohola un narkotisko vielu reibumā pie stūres sēdušies sociāli aktīvi cilvēki vecumā no 25 – 50 gadiem. Lielākā daļa policistu pieķerto dzērājšoferu skaidrojuši, ka devušies vien īsā pārbaucienā, vai arī uzskatījuši, ka nav dzerts tik daudz, lai nevarētu vadīt auto.

Jau vēstīts, lai panāktu, ka svinētāji nebrauc reibumā un ievēro citus ceļu satiksmes noteikumus, policija Līgo svētku brīvdienās veic plašākās autovadītāju pārbaudes pēdējo desmit gadu laikā.

.

Komentāri (38)

andrejs_kirsis 23.06.2010. 20.33

Futbols – tā ir laimes spēle…

0
0
Atbildēt

0

andris 23.06.2010. 18.15

Tā ir tikai spēle :D
Laikam ne visi saprot tās nozīmi -> jautrība

0
-2
Atbildēt

2

    daina_tabuna > andris 28.06.2010. 09.22

    Valstīs, kur futbols ir sporta veids numur viens- to uztver nopietnāk. Īpaši ja vēl kādreiz pabijuši čempionu godā.

    Kā angļi uz mani paskatījās, kad teicu, ka Latvijā futbols nav diezko populārs un es to esmu spēlējis vien pāris reizes mūžā :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ārijs > andris 24.06.2010. 10.40

    Francijas līdzjutējiem varētu būt ļoti “jautri” šobrīd!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu