Personības dalīšanās • IR.lv

Personības dalīšanās

4
Kāda fabrika Beirūtas dienvidu nomalē steidz apmierināt pēdējo mēnešu lielo pieprasījumu pēc Pasaules futbola kausa finālistu karogiem. Lielie karogi rotā daudzu māju balkonus, bet mazie — teju katru trešo automašīnu. Foto — AFP/LETA

Tiem ceļotājiem, kas drīzumā sēdīsies airBaltic lidmašīnā, lai ar jaunu tiešo reisu nokļūtu Beirūtā, nevajadzētu brīnīties par vismaz trim lietām Libānas galvaspilsētā

Pirmā no tām – nevajag ilgi lauzīt galvu, kāda loma satiksmes pārsātinātajā pilsētā ir tiem dažiem desmitiem stabu ar krāsainām lampiņām, kurus citviet pasaulē mēdz saukt par luksoforiem. Manuprāt, zaļā gaisma ir mald-uguns muļķa kājāmgājēju izvilināšanai uz braucamās daļas, jo pilnīgi noteikti atradīsies vismaz viens šoferis, kas tobrīd šķērsos krustojumu, lai tur vai kas.

Otrā lieta – nav ko ilgi brīnīties par veidu, kā auto vada vairākums pilsētnieku, proti, ar ko viņi groza stūri? Tas tik tiešām ir mīkla, jo skaidri redzams, ka viņiem/viņām kreisajā rokā parasti ir cigarete, kas izlikta pa sāna logu, bet ar labo nepārtraukti tiek rakstītas mobilās īsziņas.

Un visbeidzot – nevajag uztraukties, ka lidmašīna varētu būt aizlidojusi par tālu un jūs esat nonākuši Dienvidamerikā. Izrotāt savu auto ar Brazīlijas karodziņiem ir pēdējo pāris mēnešu modes kliedziens.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu