Rasmusens: stratēģiska partnerība ar Krieviju nāks par labu • IR.lv

Rasmusens: stratēģiska partnerība ar Krieviju nāks par labu

19
Kaspars Krafts, F64

NATO ģenerālsekretārs aicina veidot praktisku sadarbību ar Krieviju tajās jomās, kur sakrīt intereses

Stratēģiska partnerība starp Krieviju un NATO nāks par labu gan Baltijas valstīm, gan arī visām citām dalībvalstīm, šādu viedokli otrdien preses konferencē Rīgā pauda NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Jautāts, kā NATO sabanalsnēs vēlmi atjaunot attiecības ar Krieviju un nodrošinās drošību Austrumeiropā, Rasmusens atbildēja: “Labākais nodrošinājums, kāds var vispār pastāvēt, ir attiecību uzlabošanās starp NATO un Krieviju. Mēs visi zinām, ka mums ir nesaprašanās un problēmas ar Krieviju, piemēram, attiecībā uz Gruziju. Mēs uzstāsim, ka suverenitāte un Gruzijas teritoriālā nedalāmība ir jārespektē. Mums ir arī nesaprašanās, runājot par „atvērto durvju politiku”, bet mūsu, es domāju NATO, „atvērto durvju politika” turpināsies. Būs jomas, kurās mums būs nesaprašanās ar Krieviju, taču, to sakot, ir jāatzīst, ka ir arī jomas, kurās mums ir kopējas intereses, tajā skaitā par situāciju Afganistānā, pretterorisma jautājumos, narkotiku apkarošanā. Arī runājot par pretraķešu aizsardzību, esmu cieši pārliecināts, ka mums ir vieni draudi un mums ir jāsadarbojas, lai aizsargātu savus iedzīvotājus pret šo draudu”.

Rasmusens Latvijā ieradies, lai piedalītos NATO Parlamentārās asamblejas Rīgas sesijā, kas līdz ar plenārsēdi otrdien noslēdzas.

Komentāri (19)

dace_ampermane 01.06.2010. 23.24

Partnerību starp krieviju un nato varētu stiprināt, rīkojot hokeja sacensības starp krievijas CSK [centraļnii klub armii] un NATO komandām, tās būtu jārīko pēc iespējas bieži. Krievi protams sacensības vienmēr vinnētu un tas krietni paceltu krievu nacionālo lepnumu un celtu patriotismu. Lipmans, Kalvītis un Ulmanis varētu būt kādā komitejā kas to sponsorētu. A?

+5
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 01.06.2010. 23.51

Vai nu Rasmusena pārles ir tāda NATO taktika, vai viņš ir vienkārši muļķis. Viennozīmīgi krievija ir drauds pasaulei un bez tās nebūtu ne Irānas ne Z-korejas režīmu, ne Hamas, ne Al-Qaedas

+4
-1
Atbildēt

1

Ieva Melgalve 02.06.2010. 01.48

Ja gribas zinat patiesibu ir jabut lietas kursaa,kas notiek lielako pasaules valstu izlukdienestos un so pasu lielako pasaules valstu paris ietekmigako personu galvaas-bet to mes nezinajaam,nezinam un dieez vai zinasim.Secinajums tik tads,ka Latvija(un absolutais vairakums citu valstu) sai spelitee ir tikai “statisti”).

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu