Priekuļu novadā noslīkuši 10 un 15 gadus veci brāļi • IR.lv

Priekuļu novadā noslīkuši 10 un 15 gadus veci brāļi

13
Lauris Vīksne, F64

Ūdens nelaimes prasījušas cilvēku dzīvību arī nedēļas nogalē

Sākotnējā informācija par nelaimes gadījumu Priekuļu novadā liecina, ka desmit gadus vecs zēns iekāpis piepūšamajā laivā un atīries no dīķa krasta, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), informē LETA. Laiva apgāzusies un viņš ievēlies ūdenī. To redzējis viņa vecākais brālis – 15 gadus vecs pusaudzis, kurš meties glābt mazo, bet arī pats sācis slīkt. Lai arī vecāko no brāļiem izdevies visai ātri no ūdens izvilkt, mediķiem viņa dzīvību glābt neizdevās. Nedaudz vēlāk glābēji atrada jaunākā brāļa mirstīgās atliekas.

Ūdens nelaimes notikušas arī nedēļas nogalē. Kā vēsta BNS, sestdien aculiecinieki redzējuši, ka no krasta Zundas kanālā iekrīt makšķernieks. Kad atsteidzās glābēji, vīrietis jau bija miris. Savukārt Dundagas pagastā piemājas dīķī noslīcis 60 gadu vecs vīrietis.

VUGD iepriekš apkopotā statistika liecina, ka šogad no ūdens izvilktas 33 cilvēku mirstīgās atliekas, tostarp četri bērni, tomēr patiesībā noslīkušo skaits ir vēl lielāks, jo daļu noslīkušo vēl nav izdevies atrast. Šī gan ir tikai VUGD apkopotā statistika, jo nereti noslīkušos reģistrē arī policija.

 

Komentāri (13)

Ārijs 31.05.2010. 17.03

Nabaga vecāki! Kaut kas prātam neaptverams.
Mana līdzjūtība.

+5
0
Atbildēt

0

lolita_valta 31.05.2010. 18.21

Kaut kādas šausmas! Līdzjūtība vecākiem!

+1
0
Atbildēt

0

vzlotnikovs 31.05.2010. 21.39

Pirms pāris gadiem arī bija ļoti augsts slīkušo skaits. VUGD teica, ka trūkst glābēju un līdz nelaimes vietai principā var paspēt tikai uz – nu jā – paši saprotiet. Cilvēks noslīkst ātri. Vienīgais risinājums – iemācīties peldēt. Skolās peldētapmācība nav obligāta. Reiz Latvijas Lepnuma balvu ieguva kāds kungs, kurš savā pensijā sēž ezera krastā un māca bērnus peldēt. Ja pie katra ezera peldvietas būtu viens šāda dzīvības profilakse – nu būtu taču labāk! Tomēr arī peldēt prasme neko var neizšķirt. Reiz intervēju kādu puiku, kurš izglābās, taču redzēja kā noslīka draugs. Visi puikas mācēja labi peldēt. Atvars. Pārāk tālu bija aizpeldējis. Tāpat arī divu brāļu noslīkšana – tur vispār nevar būt jautājums – kāpēc un, ko varēja darīt. Traģēdijas vienkārši notiek. Nu kādas drošības vestes laukos, kur nepietiek naudas augošu bērnu sporta apaviem, cien.anonīmais Tarax.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu