Pētījums: Analogo TV skatās desmitdaļa mājsaimniecību • IR.lv

Pētījums: Analogo TV skatās desmitdaļa mājsaimniecību

29
Raitis Plauks, F64

Vairākums analogās apraides auditorijas dzīvo ārpus Latvijas pilsētām

Analogo televīziju skatās vairs tikai 9% Latvijas mājsaimniecību, un no tām 86% ir ārpus lielo pilsētu un rajonu centriem. Tā, atsaucoties uz satelīttelevīzijas kompānijas "Viasat" pasūtinātā pētījuma datiem, vēstī biznesa ziņu portāls Nozare.lv.

Pašlaik analogo televīziju 80 000 mājsaimniecību, no kurām gandrīz puse – 46% – ir Latgalē. Pēdējos mēnešos palielinājusies iedzīvotāju informētība par pāreju uz digitālo apraidi – patlaban  91% TV skatītāju ir par to informēti, rāda aptaujas rezultāti. Pētījumu veikusi socioloģisko pētījumu kompānija "GFK Baltics". Aptauja veikta maijā, tajā piedalījušās 1060 personas.

"Viasat" dati saskan ar Centrālās statistikas pārvaldes sniegto informāciju, kas liecina, ka Latvijā ir 888 600 mājsaimniecību, no kurām televizors ir 98%, un patlaban analogais televīzijas pieslēgums saglabājies aptuveni 9% jeb 80 000 mājsaimniecību.

Savukārt Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta iepriekš prognozējis, ka pēc pārejas no analogās uz ciparu apraidi 1.jūnijā to mājsaimniecību skaits, kas paliks bez televīzijas, varētu būt aptuveni 50 000.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu