Repše: nekvalitatīvu likumu Saeimā nesniegšu • IR.lv

Repše: nekvalitatīvu likumu Saeimā nesniegšu

72
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Ja Saeimas opozīcija panāks likuma grozījumus, kas paredz valsts budžeta iesniegšanu Saeimā pirms vēlēšanām, FM to tik un tā uz to brīdi negatavos, apgalvo Repše

Ja Saeima pieņems “radošus brīnumus” un arī galīgajā lasījumā atbalstīs opozīcijas priekšlikumu grozīt likumu, nosakot, ka valsts budžetu Saeimā jāiesniedz līdz 1.septembrim, tad šie likuma grozījumi netiks pildīti un termiņš tiks nokavēts, tā trešdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē paziņoja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Repše trešdien aicināja deputātus “šādus radošus brīnumus” neatbalstīt un nebojāt budžeta iesniegšanas procesu Saeimā. Ir.lv Repše skaidroja, ka Finanšu ministrija (FM) nepildīs šādus likuma grozījumus. “Nekvalitatīvu likumu es Saeimā nesniegšu, “ sacīja Repše.

Plašāku interviju ar Repši drīzumā lasiet Ir.lv sadaļā “Skats”.

Jau vēstīts, ka Saeimas opozīcija pagājušā ceturtdienā panāca, ka izskatīšanai komisijā tiek virzīti Tautas partijas, LPP/LC un “Saskaņas centra” atbalstītie grozījumi, kuri nosaka, ka budžets Saeimā jāiesniedz pirms vēlēšanām – 1.septembrī. Pagājušā ceturtdienā šo opozīcijas priekšlikumu atbalstīja arī apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, tādejādi nodrošinot opozīcijas balsu pārsvaru pār koalīciju.

Komentāri (72)

andris 26.05.2010. 12.35

Labi ka kādam ir mugurkauls :)

+20
-2
Atbildēt

1

    ilmisimo > andris 26.05.2010. 12.37

    Tas tik reti, ka visi tie mugurkaulnieku jāieraksta Sarkanajā(kghmmm) grāmatā

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 26.05.2010. 12.48

Nu tagad gaidīsim riešanu no ĀŠ un SC puses par šo Repšes paziņojumu, kas ir pilnībā loģiskas un atbalstāms.
ĀŠ un SC atkal varēs pasmilkstēt par to, kā viņi stāv vienkāršo darbaļaužu interešu sardzē, un kā ļaunā Dombrovska valdība tos pārdod riebīgajiem Rietumu kapitalistiem SVF un EK izskatā.
Žēl, ka Vienotības valdē neatradās vieta Repšem, toties atradās…, labi, neturpināšu.

+15
-2
Atbildēt

0

mary75 26.05.2010. 14.19

Sedzace:
“Bet Repše kā jau parasti savā karstgalvībā gatavs ar pliku krūti lekt uz ambrazaūras”.
———————————————————–
Es to nosauktu par spēju uzņemties atbildību un spēju uz un konkrētu rīcību valsts interesēs.

+10
-1
Atbildēt

7

    shefere > mary75 26.05.2010. 15.08

    Cik man zināms no medijiem, tad ne jau partijas veidošanai tā nauda tikai prasīta, bet personīgām vajadzībām. Un tā arī tika izlietota. Netici, atsvaidzini atmiņu, parocies avīžu arhīvos. Tā ka valsts interešu stādīšana augstāk par savējām un nesavtīga kalpošana uz Repši nav attiecināma. Un nevajag salīdzināt ar lielākiem kretīniem, no tā jau viņs labāks nekļūst.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    shefere > mary75 26.05.2010. 14.34

    Nja, es tiešām neesmu Repšes fane. Pārāk labi atceros viņa spējas un atbildību uzņemties konkrētu rīcību valsts interesēs, par nieka miljons tautas saziedotiem dālderiem. Mani vienmēr izbrīnījis, kāpēc toreiz tika pieprasīti tieši dolāri, nevis paša izveidotais lats? Laikam aiz pieticības. Par to JL mukšanu no atbildības un valdības vadīšanas vienā no iepriekšējiem sasaukumiem arī neviens vairs neatminas, ne? Zinu, zinu, šeit pārsvarā Vienotības fani, un kritika pret kādu no tās dalībniekiem nav populāra, bet Repše noteikti nav mans varonis. Kaut gan par Vienotību nāksies balsot arī man, kaut vai tāpēc, ka nekā labāka jau nav, kaut galīgi nevaru pievienoties tam visai nekritiski noskaņotajam karsēju pulciņam šeit.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    shefere > mary75 26.05.2010. 23.39

    oi, nu nevajag tagad dubultmorāli propogandēt, nu ja mīlat to Repši , tad mīlat, bet nevajag tagad melnu par baltu mālēt, tas ir necienīgi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dagne7 > mary75 27.05.2010. 10.59

    Attiecībā uz Repši ir maz vienaldzīgo, bet netrūkst piekritēju un noliedzēju.
    Viņa darbība vienmēr ir bijusi valsts interesēs, taču viņš pats devis nedraugiem pietiekoši daudz iemeslu runāt par viņa personīgajām interesēm.
    Bez Repšes Latvijas politika noteikti kļūtu garlaicīgāka.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 26.05.2010. 19.44

    Repše naudu prasīja saziedot! ja kāds ziedoja, tad tā ir ziedotāju problēma. gribu ziedoju, gribu , nē!Te runā, it kā kāds būtu ar varu piespiests ziedot!
    Es arī tagad esmu ziedojusi partijām, gan sīkas summiņas, jo neesmu miljonāre, bet pensionāre! nevienam neko nepārmetīšu, ja nevarēs izdarīt, kā vēlos, jo zinu, ka saeimā visu nosaka matemātika!
    Repše tiešām ir ideālists, bet valsti viiņš izzadzis nav, kā to izdarījuši trīs oligarhi kļūstot par miljonāriem tieši esot pie varas un pakārtojot sev likumus. Nu tieši kā tagad: sāk ar likumu pakārtošanu tā, lai grautu konkurentus!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.05.2010. 14.57

    Par to miļjonu – cilvēks godīgi pateica, ka partiju bez naudas izveidot nevar, lai katrs ziedo, cik var, kas tur tāds sevišķs?
    Vai tad labāk, kad tā nauda nāk no kādiem Andrīšiem, kuriem partija vēlāk, faktiski, pieder, un strādā to, nevis valsts labā?
    Un pirmā Repšes valdība sadarīja diezgan daudz kļūdu, bet, atšķirībā no citiem, ne ļaunprātību, un atmosfēra valstī kļuva daudz gaišāka.
    Un kur tur bija mukšana no atbildības?
    Tā aiziešana no valdības, kurā sēdēja jūrmalgeitas figuranti, kas neuzskatīja par vajadzīgu pat nožēlot savu rīcību, bija principiāla lieta, tikai šinī valstī principi nekotējas un korupcija tiek uzskatīta par normu, to pierādīja arī iepr. Saeimas vēlēšanas.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 26.05.2010. 16.09

    Varētu piekrist, ka Repšem nav izdevies izpildīt to, ko viņš solīja. Tomēr par viņa atbildības izpratni gribētos pastrīdēties. Jau tad, kad viņš dibināja JL, daudzi labi informēti cilvēki teica, ka viņš ir traks, jo viņu vienkārši novāks. Tā kā Repše neieguva saeimā 51 balsi, tad ar kopējiem pūliņiem izdevās pataisīt viņu par muļķi. Lētticīgajiem latviešiem galvenais ir to šķīstums, kuri grib kaut ko darīt valsts labā, toties pilnīgi vienaldzīga to morāle, kuri strādā savā labuma dēļ, jo vairums no vēlētājiem rīkotos gluži tāpat.
    Vai kāds vēl būtu uzdrīkstējies izcelt drēbnieku no VID priekšnieka krēsla? Rezultātā Finanšu policija arestēja augstākstāvošās instances – VID amatpersonu. Vai pirms Repšes kaut kas tads būtu iedomājams?
    Ja kritizē Repši par “honorāru”, tad vismaz vajadzētu izprast atšķirību starp ubagu un laupītāju.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu