Belēvičam bijis jāaiziet liberālu uzskatu dēļ • IR.lv

Belēvičam bijis jāaiziet liberālu uzskatu dēļ

35
Andrejs Terentjevs, F64

Bijušais kustības "Par labu Latviju!" vadītājs pieļauj iespēju kandidēt vēlēšanās no cita saraksta

Uzņēmējs Guntis Belēvičs, kas nepilnu mēnesi vadīja kustību "Par labu Latviju!", izraidīts no tās liberālo uzskatu dēļ. Intervijā laikrakstam "Telegraf" vinš atklāj – viens no kustības līderiem ieteicis viņam aiziet pēc tam, kad Belēvičs sacījis, ka dos roku katram cilvēkam.

No kustības Belēvičs padzīts nevis par viņa ierosinājumu pāriet uz maksas izglītību no 7.-8.klasei, bet gan par citiem vārdiem, konkrēti, ka dos roku katram cilvēkam – latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam – katram, kuram sāp sirds par Latviju.

Pēc avīzē paustā, Belēvičs teic, ka viņš no kustības "aiziets" (krievu val. – "menja ušļi"). Viņš stāsta līdzību ar meistaru un mācekli, kuri abi rok bedri, bet galu galā māceklis, saskatījies uz meičām, pilno spaini uzgāž meistaram uz galvas. Meistars māceklim saka: tu nebūsi racējs. Līdzīgi esot pateikts arī Belēvičam.

Uzņēmējs neatklāj, tieši kurš viņam to sacījis, vien nosaka: "Meistars." Tomēr esot noprotams, ka runa ir par LPP/LC līderi Aināru Šleseru. "Man tā arī teica, ka es esot iekāpis mēslos. Atzīstos: tā bija mana kļūda pieredzes trūkuma dēļ," saka uzņēmējs.

Belēvičs pieļauj, ka varētu kandidēt vēlēšanās, piemēram, no Zaļo un zemnieku savienības, ja viņu "pasauks".

Kā ziņots, Belēviču jaunās kustības vadītāja amatā nomainīja 17.maijā, kad padome nobalsojusi par  viņa aizstāšanu ar Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) un TV5 īpašnieku Andreju Ēķi. Belēvičs arī pats balsojis par Ēķi, tomēr viņam esot skumji, ka viņa idejas netiks uzklausītas, un to viņam esot daudz.

Komentāri (35)

buchamona 25.05.2010. 16.05

Baleviču izmeta, Plaudi atstāja? :) Acīm redzot, paziņojot, ka no latviešiem un migrantiem ir jāklonē jauna nācija, viņa neiekāpa mēslos :)

+13
0
Atbildēt

7

    shefere > buchamona 25.05.2010. 17.18

    Nevajag mest vienā katlā jēdzienus “tauta” un “politiskā nācija”. Mums jau ir “latvijieši”, kā politiska nācija, gribam to vai nē, taču politiskā nācija nav tautība. Tauta un tautība arī nav viens un tas pats. Iesaku arī pašam palasīt attiecīgo literatūru par šo tēmu:)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    shefere > buchamona 25.05.2010. 16.15

    Uz vispārējā muļķību fona, tas nebija nekas tik ļoti traks, patiesībā ideja ka katrs LV iedzīvotājs pārvalda trīs valodas, nav slikta, vienkārši Plaude neiedomājās, ka mākslīgi tās lietas nenotiek, un uz valodu zināšanas bāzes vien jaunas nācijas gluži neveidojas. Bet tā nu tiešām nav ne lielākā, ne ļaunākā muļķība kas dzirdēta pirms gaidāmajām vēlēšanām.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    shefere > buchamona 25.05.2010. 16.55

    Nu kāda tur nelietība…Nevajag jau arī pārspīlēt un visur ļaunprātības saskatīt. Cilvēks, kuram nav nekādu zināšanu par integrācijas politiku, pēkšņi aicināts izteikties, jūtu uzplūdā ne tādus domugraudus vien var izbērt. Un tas, ka viņi tur savā starpā diskutētu par visādiem svarīgiem jautājumiem, būtu tikai apsveicami, lai kādas katrs glupības negvelztu. Vienīgi pirms kaut ko medijiem teikt, derētu gan ar ekspertiem konsultēties, citādi sanāk kā Plaudei- padumji. Un ir cilvēki, kas tic, ka to viņa aiz nekrietnības:) Un Belēvičs taču arī tikai labu gribēja, bet še tev, izmeta! Tātad secinājums- visas muļķības jādara klusejot un iepriekš neapspriežot!:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    shefere > buchamona 25.05.2010. 19.55

    Tur nu tev nevar nepiekrist. Bet katrā valstī jau ir zināms procents visādu margināļu, ekstrēmistu un vienkārši kaitnieku. Tā nu sanācis, ka mums diezgan daudz. Bet ja paskatamies pasaules kontekstā, ir valstis kur šāda veida problēmas ir ui, ku smagākas. Saki ka lielākā daļa krievu LV ir tādi? Esi izmērījis, ka lielākā daļa? Man gan liekas, ka nav lielākā daļa, bet skaļākā un kaitinošākā gan varbūt, tāpēc arī rodas iespaids, ka viņu ir dikti daudz. Man laikam laimējies, jeb vide tāda, bet es ikdienā sastopu tikai lojālus un patīkamus “latvijiešus”, lai kāda nebūtu viņu izcelsme.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 25.05.2010. 17.00

    Plaude pateic ne vairāk un ne mazāk kā to, ka patiesībā jau – tā pat kā no baltu ciltīm izveidojās latviešu tauta, tā no latviešiem un “latvijiešiem” var uzmiksēt vēl vienu tautu, kādi te vairs komentāri un kādas diskusijas? :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 25.05.2010. 17.41

    Cik atceros, pirmais šāds utopiskais “uznāciens” par to, ka LR ir jāveido vienota “politiska nācija” izkanēja no LC puses. :)
    Cik šāds “projekts” ir pamatots, vislabāk šodien to var redzēt pēc ECT tiesas sprieduma Konova lietā. SC potenciālais ārlietu ministra kandidāts Cilēvičs bija “noskumis” par šādu šīs prāvas atrisinājumu, SC elektorāts arī. Vai ar viņiem kopā mēs spējam sevi iedomāties kā “vienotu politisku Latvijas nāciju”? Mani māc stipras šaubas :) Ar vairumu Latvijā dzīvojošiem igauņiem, poļiem, lietuviešiem, arī ar daļu krieviem mēs jau esam “politiska nācija”, bet ne ar “perkati pole” tipa migrantiem, bet tāda šobrīd ir lielākā LR krievalodīgo daļa.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 25.05.2010. 16.29

    kā nu kuram :) Man tā likās ne tikai traka muļķība, bet traka nelietība, tādā kontekstā, kādā Plaude savu patiesību sludināja

    +7
    0
    Atbildēt

    0

shefere 25.05.2010. 16.06

“…Belēvičs padzīts nevis par viņa ierosinājumu pāriet uz maksas izglītību no 7.-8.klasei, bet gan par citiem vārdiem, konkrēti, ka dos roku katram cilvēkam – latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam – katram, kuram sāp sirds par Latviju ”
……………………………………………………………………

Konkrēti par kuru vārdu- latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam? Gejam? Šlosis joprojām pūš radikālo kristiešu stabulē? Grūti gan viņam visiem iztapt. Un par maz laikam tas Belēvičs kampaņai noziedojis:)

+12
0
Atbildēt

0

Sanita Jemberga 25.05.2010. 18.46

It kā jau māceklis, kurš (saskatoties uz meičām jeb gatavībā dot roku katram cilvēkam – latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam – katram, kuram sāp sirds par Latviju) uzgāzis meistaram spaini uz galvas, automātiski būtu pelnījis varoņa vai vismaz mocekļa statusu. Un ja nu vēl meistars, kurš māceklim jeb uzņēmējam Guntim Belēvičam vēl norādījis, ka tas „esot iekāpis mēslos” ,izrādītos pats Šlesers…
Dzirdot vārdu „meistars”, protams, prātā nāk arī Margarita. Un, protams, pilnīgā nesakarā. Bulgakova „Meistars un Margarita” esot vismīklainākais 20. gadsimta romāns, kur nekas nenotiekot tāpat vien: katra frāze un ikviena aina esot nozīmīga un šifrējama. Atzīšos, ka lasīju šo grāmatu „tāpat vien” (vairāk ar sajūtām, mazāk ar zināšanām) un man „tāpat vien” ļoti patika. Taču man nav nekas pretim, ja literatūras zinātnieki meklē tur slepenās zīmes, kodus un atslēgas, bet toties šķiet labākajā gadījumā vienkārši uzjautrinoši, ja kāds mēģina mistificēt visai primitīvo Latvijas politisko vidi.
Meistars bijušo kustības „Par labu Latviju!” vadītāju izraidījis no tās viņa liberālo uzskatu dēļ. Bet visas slepenās zīmes, kodi un atslēgas jau iestrēgst vienkāršajā faktā, ka Belēvičs pieļauj iespēju kandidēt vēlēšanās, piemēram, no Zaļo un zemnieku savienības. Ja viņu „pasauks”.
No Gunta Belēviča bloga, kas nupat vēl nebija izmests no „Par labu Latviju” mājas lapas kā tā autors no kustības: „Ir 2010. gads, un es meklēju atbildi jautājumam, ar ko mēs tik ļoti atšķiramies no tās pirmskara paaudzes? Kas ir tas, ko mēs šodien darām nepareizi, ka tik daudzi jauni cilvēki ir zaudējuši ticību savas valsts rītdienai?” Man šķiet, ka atbildei uz šo jautājumu ir kaut kāds sakars ar vārdu „pasauks”.

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu