Prokuroru biedrību vadīs Ilsteris • IR.lv

Prokuroru biedrību vadīs Ilsteris

19
Rūta Kalmuka, F64

Tas ir turpinājums prokuroru atklātajai vēstulei, sacīja jaundibinātās biedrības prezidents, prokurors Jānis Ilsteris

Ap 100 Latvijas prokuroru sestdien nodibināja savu biedrību un par prezidentu iecēla Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā apsūdzību uzturošo prokuroru Jāni Ilsteri, ziņo BNS.

"Tas principā ir turpinājums prokuroru atklātajai vēstulei, kad mēs iestājāmies par principiem, kas tajā bija rakstīti," sacīja Ilsteris. Esam jau rakstījuši, ka prokurori atklātā vēstulē ir lūguši atkārtoti virzīt Jāni Maizīti apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā.

Ilsteris skaidroja, ka biedrības mērķos ir stiprināt prokuratūras kā tiesu varas institūcijas neatkarību, kā arī iestāsies par prokuroru interesēm un paaugstināt prokuroru profesionālo līmeni. Lai arī dibinātāji ir neliels skaits no kopējā prokuroru skaita Latvijā, kas ir aptuveni 600, Ilsteris norādīja, ka biedrība ir prokuroriem atklāta organizācija un būšot tikai prieks, ja arī pārējie iestāsies.

Vēsmas par prokuroru biedrības nepieciešamību ir virmojušas jau gadiem ilgi, tomēr atsevišķa prokuroru biedrība tiek nodibināta pirmo reizi, norāda BNS.

.

Komentāri (19)

::Vai cis :: 22.05.2010. 20.11

No visas sirds apsveicu jauno biedrību un vēlu veiksmi.

+7
0
Atbildēt

0

Ilga Staņēviča 23.05.2010. 23.29

Zinot Ilstera kungu kā tiešām godīgu cilvēku, cerams ka prokuroru biedrība būs gala sākums negodprātīgai likuma normu izmantošanai no pašu prokuroru puses, jo pašlaik likumdošana prokurora lēmumiem pieškir augstākas tiesības par tiesas lēmumiem, proti – prokurora lemumu var pārsūdzēt amatā augstākam prokuroram , kura lēmums ir galīgs un nepārsūdzams. Minetās likuma normas rezultātā tiek liegtas tiesības uz taisniigu tiesu. Šo likuma normu bieži pielieto ja vēlās vienkārši lietu izbeigt, ja lieta škiet pārāk ķēpīga vai apnikusi, vai arī kāds par tās izbeigšanu ir dabūjis “prēmiju” , kā rezultātā tā tiek bieži pielietota ne pēc tās patiesā mērķa, ja netiks aprobežota šīs normas izmantošana tad to ir nepieciešams apstrīdēt satversmes tiesā, nosakot konkretizēt šīs normas pielietojumu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu