Brīvdienas vēl siltas, nākamnedēļ kļūs vēsāks • IR.lv

Brīvdienas vēl siltas, nākamnedēļ kļūs vēsāks

24
Juris Zakrevskis, F64

Nākamajā nedēļā gaisa temperatūra dienā nepārsniegs +16 grādus, naktī iespējamas salnas

Lai arī aizvadītās siltās dienas kļuvušas par otru siltāko maija vidus dekādi Latvijā pēdējos 87 gados – ar dekādes vidējo gaisa temperatūru 16,1 grāds, kas ir piecus grādus virs normas, nākamā nedēļa sola vēsāku laiku, liecina sinoptiķu prognozes.

Brīvdienās laiks vēl būs silts un pasliktināsies tikai svētdienas pēcpusdienā, prognozē sinoptiķi. Svētdienas rīta pusē visā valstī vēl būs saulains laiks, vēlāk mākoņu kļūs vairāk un pēcpusdienā jau daudzviet būs apmācies, līs un kļūs vēsāks, īpaši Kurzemē.

Nākamās nedēļas sākumā turpinās kļūt arvien vēsāks un naktīs iespējamas salnas, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, ziņo BNS. Nākamnedēļ brīžiem gaidāms lietus, tomēr starp mākoņiem bieži uzspīdēs saule.

Gaisa temperatūra pirmdien paaugstināsies līdz +14..+19 grādiem, turpmākajās dienās tā nepārsniegs +16 grādu atzīmi, reizēm pazeminoties līdz +9. Nedaudz siltāks kļūs nedēļas nogalē. Arī naktis kļūs aukstākas. Nedēļas vidū un otrajā pusē, debesīm skaidrojoties un vējam pierimstot, temperatūra dažviet var noslīdēt līdz +1 grādam, kas nozīmē, ka uz augsnes iespējamas salnas līdz -1..-4 grādiem.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu