AKKA/LAA: arī par YouTube jāmaksā autoratlīdzība • IR.lv

AKKA/LAA: arī par YouTube jāmaksā autoratlīdzība

42

Paklone: dažas pasaules autortiesību organizācijas ar "YouTube" jau parakstījušas līgumu par darbu izmantošanu

AKKA/LAA uzskata, ka par interneta vietnes "YouTube" videomateriālu pārpublicēšanu Latvijas portālos būtu jāmaksā autoratlīdzība, intervijā BNS uzsver Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības vadība.

"Protams, Latvijas portāli var atsaukties, ka tas ir "YouTube" materiāls. Tomēr likums precīzi regulē arī šādu materiālu izmantošanu, jo likumā ir teikts, ka autordarba izmantošana internetā var notikt – brīvi izvēlētā vietā, brīvi izvēlētā veidā. Tāpēc, kā šis materiāls tiek izmantots tehnoloģiski, vairs nav tik svarīgi. Ja reiz ir nodrošināta pieeja autora darbam, par to būtu jāmaksā, bet, kā šo autora darbu padara pieejamu tehniski, tas vairs nav tik būtiski," intervijā aģentūrai BNS saka AKKA/LAA izpilddirektores vietniece Anita Sosnovska.

AKKA/LAA izpilddirektore Inese Paklone savukārt norāda, ka dažas pasaules autortiesību pārstāvniecības organizācijas ar "YouTube" ir parakstījušas līgumus par darbu izmantošanu, bet citu valstu autortiesību organizācijas par to tiesājas.

Komentāri (42)

oskars666 22.05.2010. 14.05

Ja es nopērku grāmatu (tātat samaksāju arī autortiesības) un iedodu izlasīt arī kaimiņam, pēc AKKA viedokļa kaimiņš ir likumpārkāpējs, jo nav samaksājis autortiesības to lasīt????

+23
-1
Atbildēt

2

    Andris > oskars666 23.05.2010. 15.41

    Ja tu to nopirkto grāmatu pārpublicēsi savā medijā, tad gan vajadzēs maksāt. Par to arī bija runa šajā rakstā, kuru tu pasteidzies komentēt.
    Ja autors ir piekritis nopublicēt savu darbu Youtube, tas nenozīmē, ka viņš ir piekritis to publicēt tavā medijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    brelokss > oskars666 23.05.2010. 01.07

    Tīri tehniski, protams, grāmatu nedrīkst dot, neko cita darinātu aizlienēt nedrīkst un vispār nedrīkst gūt nekāda veida labumu, izmantojot cita darbu, ja vien tas nav atļauts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

martins_kibilds 22.05.2010. 12.53

Varbūt kāds var šai sievietei paskaidrot, ka portāli nepārpublicē youtube atrodamo materiālu, bet ievieto saiti uz materiālu, kas tiek publicēts youtube.

+17
-2
Atbildēt

0

andris 22.05.2010. 12.55

Lai aizver muti tā jau cd matricām ir nejēdzīgs nodoklis ar argumentu, ka uz tā var atrasties zagta informācija, bet vai tādēļ ir atļauts šai informācijai uz diska atrasties. Protams ka nē jo tad darbojās likuma spēks.
Varbūt uzreiz nodokli pārlūkprogramai?

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu