Arī apelācijā Dripi atzīst par vainīgu maluzvejniecībā • IR.lv

Arī apelācijā Dripi atzīst par vainīgu maluzvejniecībā

14
Kristaps Kuhaļskis, F64

Tiesa apstiprina pirmās instances sodu gan Šlesera līdzgaitniekam, gan viņa paziņam

Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC) pietuvinātais bijušais Latvijas Valsts televīzijas un radio centra" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe un viņa paziņa Ēriks Ruža Vidzemes apgabaltiesā ceturtdien otrajā instancē atzīti par vainīgiem maluzvejniecībā, vēstī aģentūra LETA.

Tiesa atstāja negrozītu pērn 14.septembrī pieņemto Cēsu rajona tiesas lēmumu, kas paredz abus maluzvejniekus sodīt ar 240 piespiedu darba stundām katru un solidāri no abiem par labu valstij piedzīt 900 latu par nodarītajiem zaudējumiem.

Pilns tiesas spriedums būs zināms 7.jūnijā. Pēc tam to 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka 2008.gada 3.novembra vakarā ap pulksten 20 vides inspektori no biedrības "Mēs zivīm" Braslas upē pie Straupes noķēra divus maluzvejniekus. Pie viņiem tika atrastas trīs lašu mātītes. Maluzvejniecība notika dabas parkā, līdz ar to par šādu nodarījumu tiek ierosināta krimināllieta. Toreiz inspektoru aizturētie Dripe un Ruža atzīti par vainīgiem pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas par patvaļīgu zivju ķeršanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Pēc iespējamo maluzvejnieku noķeršanas tika sākti vēl divi kriminālprocesi – par miesas bojājumu nodarīšanu Dripem no vides inspektoru puses aizturēšanas laikā, kā arī par miesas bojājumu nodarīšanu Ružam, kam pēc nogādāšanas policijas iecirknī iesitis kāds no inspektoriem. Pēc materiālu pārbaudes Cēsu policija beidza izmeklēšanu šajās krimināllietās par Dripes un Ružas iespējamo fizisko ietekmēšanu, jo nekonstatēja cietušajiem miesas bojājumus.

Jau vēstīts, ka Dripe LVRTC valdes priekšsēdētāja amatu nolēma pamest 2009.gada 1.maijā, jo viņu neapmierināja atalgojuma samazinājums. Kā liecina Dripes valsts amatpersonas deklarācija par 2008.gadu, LVRTC Dripem togad algā samaksājis 71 318 latus jeb vidēji mēnesī 5943 latus.

Komentāri (14)

Viesulis 20.05.2010. 19.48

atgādiniet man lūdzu, kur, šai valstij par nelaimi, notiesātais pilsonis pašlaik tai “kalpo”, citiem vārdiem, kur viņš šobrīd ir amatpersona?

“Es ilgtermiņā pilnīgi atbrīvoju upi no simtiem lašu un reiz pārvedu Aināru pāri ielai pie rokas! Ehhh, draugi, Par labu latiņu!”

+11
0
Atbildēt

0

a2832728 20.05.2010. 18.58

kaut kas patiikami paarsteidzoshs notiek ar muusu valsti – vainiigie saak sanjemt sodus, vai vismaz ir kustiiba tajaa virzienaa :D

+6
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 20.05.2010. 21.14

Nu i brīnumi! vēl jau nekas nav beidzies! Sāk atgādināt vecas anekdotes par Franciju pēc meldiņa : “Vai tad jums godīgas sievietes(lasi tiesas) vispār nav? – Protams,ir, bet tās maksā vēl dārgāk”.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu