Še tev grozs! • IR.lv

Še tev grozs!

5

Beļģijā, kas, tāpat kā Nīderlande, pārapdzīvotības dēļ tradicionāli ir bijusi industriālās lauksaimniecības zeme, pēdējā laikā  aizvien populārāka ir aizraušanās ar ekoloģisko pārtiku

Par modes lietu ir kļuvuši ekopārtikas grozi. Sākotnēji tos lielākoties varēja iegādāties no zemniekiem lauku sētās vai vietējos tirdziņos, kas ik nedēļu apceļo dažādu Briseles kvartālu laukumus. Tagad ekopārtikas grozi arvien aktīvāk iekaro savu vietu pilsētā – tos piegādā līdz pat biroju galdiem lielajos uzņēmumos, kā arī sporta klubos un citās ikdienā apmeklētās vietās.

Ekopārtikas grozu princips ir vienkāršs. Tajos ir gadalaikam raksturīgie dārzeņi un augļi, kas nākuši no vietējām ekoloģiski sertificētajām lauku saimniecībām.  Zaļumu grozus iespējams papildināt ar lauku piena un gaļas izstrādājumiem. Daži tirgotāji savu klientu sasniegšanai izmanto jaunās mārketinga tehnoloģijas un pa­sūtījumus pieņem internetā. Tie, kam tuvāka tradicionālā tirgošanās, kuras neiztrūkstoša daļa ir komunikācija ar pircēju, izvēlas vietējos tirdziņus vai ekogrozu piegādi noteiktās savam klientu lokam jau zināmās vietās.

Beļģijā kā visur Eiropā vietējās izcelsmes ekopārtika, protams, ir dārgāka par lielveikalos nopērkamo. Tādēļ aizraušanās ar zaļo un veselīgo dzīvesveidu lielākoties ir turīgā vidusslāņa privilēģija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu