Laura Dreiže • IR.lv

Laura Dreiže

6
Gatis Rozenfelds, F64
Anda Burve-Rozīte

«Apgāds Zvaigzne ABC» izdevis jaunas rakstnieces Lauras Dreižes romānu «Pūķa dziesma», kas 2008.gadā saņēma veicināšanas prēmiju konkursā «Zvaigznes grāmata

Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem». Piedzīvojumu romānu par teiksmaino zemi Iridiānu Laura sarakstīja, vēl mācoties Franču licejā, bet tagad Latvijas Universitātē studē filoloģiju. Laura klausās smago metālu un ir Harija Potera grāmatu fane

Vecums: 19. Tēvs un māte: Latvijas Nacionālās bibliotēkas bibliotekāre Ilze un SIA Autogross direktors Jānis. Vai vecāki tavu grāmatu ir izlasījuši? «Pirmais to izlasīja brālis, mamma lasa un tētis ir ieplānojis izlasīt.» Cik gados sāki rakstīt? «Desmit.»
Ko nozīmē iesaukas tavā profilā Draugiem.lv? «Kagura ir mans pseidonīms internetā, «Hime» japāņu valodā nozīmē princese, «Ryuu» – pūķis.» Ko saka citi jaunieši, kad ballītē atklāj, ka esi rakstniece? «Uz ballītēm faktiski neeju.»
Vai burt māki? «Bērnībā bijuši visādi eksperimenti. Buramvārdus izrakstīju no Vella kalpiem, lasīju Latviešu buramvārdu vārdnīcu. Kad 11 gados izlasīju Hariju Poteru, biju pārliecināta, ka arī man pienāks vēstule no Cūkkārpas.» Vai tu gribētu būt tik slavena un bagāta kā Džoanna Roulinga, Harija Potera autore? «Īsti ne. Tik lielu pazīstamību es nevarētu pacelt.»
Interesantākais, kas ar tevi noticis? «Ļoti daudz ideju, kas ir grāmatā, man atnākušas sapņos. No rīta pierakstu.» Ko pati lasi? «Fantāzijas literatūra man ir cieņā.» Ko darīsi pēc studiju beigšanas? «Doma kopš 9.klases man ir pilnīgi skaidra: gribu kļūt par tulkotāju. Tulkot daiļliteratūru.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu