Kvoruma trūkuma dēļ pārceļ valdības sēdi • IR.lv

Kvoruma trūkuma dēļ pārceļ valdības sēdi

17
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Otrdien ierastā Ministru kabineta sēde jāpārceļ uz trešdienu, jo vairākuma nodrošināšanai valdībā trūkst ministru

Kvoruma trūkuma dēļ otrdien, 11.maijā, nenotiks Ministru kabineta (MK) sēde, bet tā pārcelta uz trešdienu, 12.maiju, Ir.lv apstiprināja premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas aiziešanas no valdības ne reizi vien izveidojusies situācija, kad MK sēdē bija knaps kvorums, proti, tajā, ieskaitot premjeru, strādāja vien septiņi ministri.

Šāda situācija izveidojās tad, ja daži ministri devās komandējumos, bija atvaļinājumā vai slimoja. Jau vēstīts, ka joprojām trīs – tieslietu, veselības un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu – ministru pienākumus pilda citi ministri.

Valsts kancelejā Ir.lv noskaidroja, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) otrdien piedalās Pasaules Ekonomikas forumā Briselē. Otrdien komandējumā būs arī aizsardzības ministrs un tieslietu ministra pienākumu pildītājs Imants Lieģis (PS). Savukārt vides ministrs, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumu izpildītājs Raimonds Vējonis (ZZS) esot saslimis, bet izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) devusies komandējumā.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu