Sīva cīņa par amatu Ziemeļu Investīciju bankā • IR.lv

Sīva cīņa par amatu Ziemeļu Investīciju bankā

28
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Tikai ar trešo slēgto balsojumu Saeimai izdodas apstiprināt pārstāvi bankas Kontroles komitejā

Saeima ceturtdien trīs reizes aizklāti balsoja par Latvijas pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā, trešajā balsojuma kārtā šim amatam apstiprinot Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvi Viesturu Silenieku, kurš jau līdz šim pildīja šos pienākumus.

Partija “Jaunais laiks” (JL) šim amatam virzīja premjera padomnieku tautsaimniecības jautājumos Gintu Freimani, savukārt ZZS – Silenieku. Tā kā balsojums ir slēgts, nav zināms, kā balsojuši politiķi. Neoficiāla informācija gan liecina, ka pirmajos divos balsojumos pret abiem kandidātiem balsojis “Saskaņas centrs”, bet pārējo deputātu balsis dalījās uz pusēm, vairākuma atbalstu nenodrošinot nevienam kandidātam.

Tikai trešajā balsojuma kārtā, kurā saskaņā ar Kārtības rulli bija palicis tikai viens kandidāts – iepriekšējā balsojuma kārtā visvairāk balsu saņēmušais Silenieks, viņa kandidatūra arī tika apstiprināta. Par Silenieka ievēlēšanu šajā amatā nobalsoja 47 parlamentārieši, pret bija 35 tautas kalpi.

Latvija savu pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā apstiprina saskaņā ar "Līgumu starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku". Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komiteja ir atbildīga par bankas pārskatu auditu, un tai katru gadu ir jāiesniedz auditoru ziņojums Pārvaldnieku padomei. Komitejā darbojas desmit locekļi, kuru pilnvaru termiņš ir divi gadi.

Komentāri (28)

::Vai cis :: 06.05.2010. 19.30

Vai Silenieks nebija tas pastnieks, kas nabaga Indulim piegādāja naudas čumudānu, kuru Indulis dzērumā pasēja? Vērtīgs kadrs, Hūtes uzticības persona.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu