Grieķijā pirms ģenerālstreika pieaug spriedze • IR.lv

Grieķijā pirms ģenerālstreika pieaug spriedze

43
EPA/LETA

Trešdien Grieķijā plānots vispārējs streiks, ierēdņi streiku sāka jau otrdien

Pirms trešdien plānotā vispārējā streika pret nepopulārajiem stingrās taupības pasākumiem otrdien saasinājusies spriedze Grieķijā un demonstranti rīkoja protestus Akropolē, bet valsts ierēdņi sāka divu dienu streiku, ziņo LETA/AFP.

Komunistu demonstranti rītausmā ieņēma antīko citadeli, piestiprināja pie tās milzīgu plakātu ar uzrakstu "Eiropas tautas – celieties kājās!" un skandēja lozungus pret valdības drakonisko izdevumu samazināšanas plānu.

"Mēs vēlamies sūtīt vēstījumu uz vistālākajiem Grieķijas un Eiropas nostūriem," radiostacijai "Flash" teica viens no protestētājiem, parlamenta deputāts no Komunistiskās partijas Niks Papakonstantinu. "Visā Eiropā tiek veikti līdzīgi pasākumi, kas likvidē sociālo drošību. Taču tautas dusmas satricinās imperiālistiskās organizācijas," viņš teica.

Simtiem tūkstošu valsts ierēdņu otrdien sāka divu dienu streiku laikā, kad valdība cenšas panākt parlamenta akceptu jaunam nodokļu palielināšanas un algu samazināšanas vilnim, lai saņemtu 110 miljardu eiro (77,3 miljardu latu) glābšanas aizdevumu no Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda.

Komentāri (43)

garausiitis 04.05.2010. 18.26

Lai jau patrako – nedabūs naudu , tāpat nebūs ko maksāt. No tā ,ka streikos un nestrādās , nekur jau nauda neradīsies. Nauda ir jānopelna – pavisam vienkārši. Un to nevar izdarīt dauzot logus un ejot demonstrācijās.

+8
0
Atbildēt

9

    Andris > garausiitis 04.05.2010. 20.15

    (Slikti ka nevar uzrādīt tā komentāra pulksteņlaiku, uz kuru cilvēki atbild.)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > garausiitis 04.05.2010. 20.14

    Zane, kāda daļa SVF gar Grieķiju, Spāniju, Eiropu, eirozonu u. tml.? Viņiem ir vienalga. Ja aizņēmējs slikti uzvedas, SVF var arī neaizdot, un nekādu PIGS liktenis šo banku neuztrauc. Nevajag tomēr jaukt SVF ar Eiropas valdību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    photocom > garausiitis 04.05.2010. 19.08

    pie labas dzīves ātri pierod…

    __________
    Momentā !
    :)
    kā tā bija un nav ?
    lepni dienvidnieki ietusēt tīk
    padedzinās miskastes
    žēl friču dabūs divreiz maksāt
    otreiz
    kad atbrauks – tūrisma sezona sākās tā kā kāsis šos

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 04.05.2010. 19.29

    Vēl smagāka situācija ir Īrijā. Pieejamā informācija liecina : “Vispārējais valsts parāds 2010.gadā sasniegs 76% no iekšzemes kopprodukta, bet šis skaitlis neietver valdības saistību palielinājumu National Asset Management Agency (NAMA) darbības rezultātā. Institūta pētnieku aprēķini liecina, ka procentu maksājumi par Īrijas pieaugošo valsts parādu šajā gadā sasniegs 3 miljardus eiro jeb 10% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem.
    Pētnieki prognozē, ka bezdarba līmenis sasniegs augstāko līmeni tuvu 15%.
    ESRI neatbalsta sociālās labklājības maksājumu vispārēju samazinājumu par 5%, tomēr iesaka par 20% samazināt Child Benefit maksājumus, kā arī samazināt atalgojumu valsts sektorā.”
    Pazīstama situācija?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 04.05.2010. 19.27

    Par vilcināšanos es lasīju vācu presē ,kur šie atreferēja augstākminētos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 04.05.2010. 19.33

    Ir taču dabas likumi un sakarības . Tiesa ir cilvēki ,kas spītīgi to nevēlas saprast.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 04.05.2010. 19.03

    Un starp citu lasīju ,ka arī Lielbritānijā nav viss tik gaiši – tur gan poundi , kas var palielināt manevra iespējas.
    Lasīju ,ka Vāciju par vilcināšanos dot naudu strostē itāļi , austrieši un francūži , jo tas dzenot grieķiju vēl dziļākā bedrē. Nu nezinu , bet vācu prese ir varen nikna uz grieķiem , jo grieķu problēmas tiek pārnestas uz visu eirozonu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 04.05.2010. 18.48

    Eiropa un SVF jau arī nevar piekāpties, jo tad sāksies lavīnveida efekts…rindā stāv Portugāle un Spānija. Eh, būtu viņiem mūsu problēmas …. ar auksto ziemu, apkuri, ziemas mētelīšiem, utt. – diez’ ko tad šie pasāktu… pie labas dzīves ātri pierod…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > garausiitis 04.05.2010. 19.11

    klusais, vispār jau nav nekāda vilcināšanās – vienošanās ir noslēgta un ir stājusies spēka. Šobrīd vienīgais kas var notikt, grieķi izlaidīs tvaiku, pagaudos par savām tūkstoš latu lielajām algām, no kurām novilks 100 Ls (viņiem nav ne apkures, ne citas ar ziemu saistītas problēmas), un aizlīdīs atpakaļ pie darba galdiem. Izklausās ciniski, bet paklausoties par viņu dzīves līmeni un ražošanas spējām (jeb to trūkumu), nu ļoti atgādina Latviju. Nabagi, kas tikuši bagātā maizē, to notriekuši, nevis ieguldījuši nākotnē, un tagad grib, lai visi palīdz.

    Viens, par ko es pilnībā piekrītu – viņiem tāpat kā mums vadība šo tautas vārtīšanos ievārījumā izmantoja savā labā un notrieca milijardus. Bet neejot uz vēlēšanām vai pārvēlot iepriekšējo vadību, viņi paši akceptēja to.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 04.05.2010. 22.48

Tai vietā, lai zemu paklanītos ES priekšā un pateiktu paldies, grieķi vēl piedraud – sagraut “sistēmu”:) Domāju vispārējās ES labklājības vārdā, vajadzētu viņus kārtīgi atsēdināt, citiem par biedinājumu

+5
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 04.05.2010. 20.39

Klusais – es Tev pilnīgi piekrītu, tikai brīnos, kā ES jau agrāk nepamanīja, ka ne no kā nekas nevar rasties un tas straujais IKP kāpums pirms pāris gadiem bija tīrais fufelis. Bet tas ir cits jautājums, un ar staigāšanu pa ielām, karogu un lozungu vicināšanu un mēģinājumiem ielauzties finanšu ministrijā vai parlamenta ēkā diez vai kaut kas būs panākams.

+3
0
Atbildēt

1

    garausiitis > ::Vai cis :: 04.05.2010. 20.56

    Dīvainākais ir tas ,ka pagajušogad sanāca parunāt ar vienu EP deputātu un viņš jau pagajušopavasari teica, ka Latvija ir ziediņi , jo tulīt sprāgs Grieķija. Ko viņi tur iepauzēja – velns viņu zin, tāpat kā viņipiever acis uz to ,ka Grieķijas platībmaksājumi ir par lielākām teritorijām kā visa Grieķijas teritorija ( tā gan nav pārbaudīta info ).

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu