ASV sagaida vairāk Latvijas karavīru Afganistānā • IR.lv

ASV sagaida vairāk Latvijas karavīru Afganistānā

34
Evija Trifanova, LETA

Aizsardzības ministrs: Latvija varētu palielināt karavīru skaitu Afganistānā, tomēr ne tik lielā skaitā kā vēlas ASV

Aizsardzības ministrija apsver iespējas nedaudz palielināt Latvijas karavīru skaitu starptautiskajā operācijā Afganistānā, vēsta LETA.

ASV ir lūgusi Latviju operācijā iesaistīt papildu aptuveni 20 karavīrus, taču aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) izteicis šaubas, vai karavīru skaitu tik lielā skaitā šogad varētu palielināt.

"Izskatot vairākus karavīru skaita palielināšanas scenārijus, nevienā no tiem netiek plānots karavīru skaitu palielināt vairāk par 20 cilvēkiem," BNS uzsvēra Aizsardzības ministrijā.

Lieģis stāsta, ka viņam bijušas sarunas ar ASV vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi, kura izteikusi ASV interesi palielināt Latvijas karavīru skaitu operācijā Afganistānā un tādu pašus signālus no NATO saņēmuši Nacionālie bruņotie spēki. ASV pat piedāvājusi atbalstu, ja vien karavīru skaits tiks palielināts – tā varētu būt palīdzība ar ekipējumu, kā arī "cita veida atbalsts".

Pēc Lieģa teiktā BNS, sabiedrotie uzskata, ka valstīm jāpalielina militārais kontingents Afganistānā, lai paātrinātu procesu, kad tiek nodota militārā un civilā drošība pašu afgāņu rokās. Pamatojoties uz to, bruņotie spēki kopā ar Aizsardzības ministriju veiks aprēķinus budžetā, lai meklētu iespējas atrast naudu, kas nepieciešama karavīru skaita palielināšanai.

Ja  karavīru skaita palielināšanai tiks dota zaļā gaisam, tas nenotiks šā gada jūnijā, kad plānota kārtējā kontingenta rotācija.

Komentāri (34)

terauds123 28.04.2010. 19.35

nu ja Pentagons maksā kārtīgu algu un apbruņo domāju ka 20 džeki labprāt dotos uz turieni..uz budžeta rēķina gan nevajadzētu nevienu sūtīt

+3
-1
Atbildēt

0

Ivars Zvirbulis 28.04.2010. 19.37

no vienas puses līgumsaistības jāpilda, no otras – es nebūtu priecīgs ja turp dotos kāds no maniem draugiem vai draugu draugiem… http://neoidiotisms.blogspot.com/

+2
-1
Atbildēt

1

    a_oleinika > Ivars Zvirbulis 29.04.2010. 15.24

    Kopš krīzes tur stāvot baigā rinda, jo armijniekiem ir apgrieztas piemaksas utt. Ar varu viņus nevienu tur nedzen, tikai brīvprātīgi. Zināmā mērā tā ir algotņu armija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

photocom 28.04.2010. 19.23

Nu – nezinu ko teikt !
atkal dabūšu šite čupu ar mīnusiem
:)))
bet !
ko ta atkal PS dabon arī mīnusu !?
lieģis deviņos kūkumos no usa ambasadas
atpakaļ ?
bērnu dziesmu svētki tā jau – apgriezti !!!
tad ja vajag sūtīt = sūtiet tik prasiet lai āmīši dod visvis krutākos
bruņuhammerus džamerus un citas fīčas !

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu