Gulbis pieveic Federeru • IR.lv

Gulbis pieveic Federeru

27
EPA/LETA

Romas turnīra otrajā kārtā Latvijas tenisists sensacionāli uzvar pasaules ranga līderi

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 2-6, 6-1, 7-5 sensacionāli pieveica pasaules ranga līderi šveicieti Rodžeru Federeru, vēstī aģentūra LETA. Līdz ar to šobrīd ATP rangā 40.vietā esošais Gulbis šajā turnīrā jau nopelnījis 90 punktus un nākamnedēļā varētu atkārtoti iegūt savu ATP ranga rekordvietu – 2008.gada augustā sasniegto 38.pozīciju.

Spēles pirmajā geimā Federers lauza latvieša servi, turklāt vienā no izspēlēm Gulbis pieļāva ļoti rupju kļūdu, no pašas tīkla priekšas raidot bumbiņu tīklā. Ceturtajā geimā Gulbis Federera serves laikā aizkļuva līdz "vienādi", bet pie breikbumbas iespējas netika, un šveicietis saglabāja vadību.

Gulbis turpināja spēlēt nepārliecinošāk, un vairākas breikbumbas Federers ieguva arī septītajā geimā, trešo no tām izmantojot. Kaut nākamajā geimā Gulbis divas reizes spēja nokļūt līdz vienādi, pēc brīža pasaules ranga līderis svinēja panākumu visā pirmajā setā ar rezultātu 6-2. Pirmajā setā Gulbis pieļāva 17 nepiespiestās kļūdas.

Kaut otrā seta pirmajā geimā Gulbim atkal radās problēmas ar savas serves uzvarēšanu un rezultāts divas reizes bija "vienādi", otrajā geimā latvietis pie Federera serves trīs reizes panāca "vienādi". Turpinājumā Gulbis sāka spēlēt arvien pārliecinošāk un ceturtajā geimā ieguva pirmās breikbumbas mačā, trešo no tām arī izmantojot – 3-1. Piektajā geimā pie breikbumbas tika šveicietis, tomēr Gulbis viņam neļāva izmantot šo iespēju – 4-1, bet jau nākamajā geimā Gulbis ieguva vēl divas breikbumbas un panāca 5-1. Pēc brīža latvietis noslēdza setu savā labā, uzvarot piecos geimos pēc kārtas.

Trešo setu abi tenisisti sāka mierīgi, bet piektajā geimā Gulbis pie Federera serves uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, iegūstot trīs breikbumbas. Otro no tām latvietis izmantoja, izvirzoties vadībā ar 3-2. Turpinājumā Gulbis iniciatīvu no rokām vairs neizlaida. Devītajā geimā viņš ieguva divas mačbumbas, servējot Federeram, kuras gan izmantot nespēja. Nākamajā geimā ritēja sīva cīņa, bet Gulbis ieguva vēl četras mačbumbas, tomēr nevienu no tām neizmantoja, un Federers lauza latvieša servi, panākot 5-5. Tieši trešā seta 10.geimā Gulbis pieļāva savas pirmās divas dubultkļūdas mačā, parādot uztraukumu. Tomēr jau nākamajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi un pēc tam ar septīto mačbumbu  salauza ATP ranga līdera pretestību.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija spēlējuši vienu reizi, kad šī gada Dohas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Federers bija pārāks ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-4.

Turnīra trešajā kārtā Gulbis spēkosies ar itālieti Filipo Volandri vai Žiljēnu Beneto no Francijas, kas savstarpējo maču aizvadīs trešdien. Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačā Gulbis pirmdien pirmo reizi karjerā ar 6-2, 6-2 pieveica Markosu Bagdati no Kipras, kuram bija piekāpies visos četros savstarpējos mačos iepriekš. Federeram pirmā kārta bija brīva.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā zaudēja otrajā kārtā, kad ar rezultātu 2-6, 6-1, 4-6 piekāpās francūzim Rišāram Gaskē. Līdz ar to latvietim šogad jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar 2-6, 6-7 (4:7) zaudēja spānim Fernando Verdasko, kurš bija izlikts ar piekto numuru, bet vēlāk triumfēja visā turnīrā.

Komentāri (27)

Dr Zaiga Alksne Phil 27.04.2010. 21.14

Tomer vajadzetu “Ir sports” sadalu ari. :)

+9
0
Atbildēt

0

Māris Diņģelis 27.04.2010. 21.28

Gulbis tomēr spēja saņemties, super!

Ko domā citi lasītāji, vai portālā vajadzētu veidot atsevišķu SPORTA sadaļu?

+5
0
Atbildēt

9

    Vineta Ungailo > Māris Diņģelis 27.04.2010. 23.14

    par sportu nezinu, bet iespēju tikt atpakaļ no raksta uz sākumlapu gan vajadzētu. citādi apnīk katru reizi no jauna rakstīt adresi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Bebris > Māris Diņģelis 28.04.2010. 16.21

    Jā, tad būs vieglāk piesaistīt IR arī jauno paaudzi. To numuru, kur bija intervija ar Hosu, mans tīnis arī palasīja.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > Māris Diņģelis 28.04.2010. 16.19

    a-ha. paldies. tie burti tiesham pec ikonas ‘home’ vai kaut kaa taa neizskatijaas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ginta Siksne > Māris Diņģelis 28.04.2010. 09.18

    sporta sadaļa derētu, bet tikai ne sausus rezultātus!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Puriņš > Māris Diņģelis 27.04.2010. 22.51

    Malacis Ernests!!! Lai šī uzvara dod pārliecību jauniem sasniegumiem. Veiksmi!!!

    Kas attiecas par sportu ir.lv, tad laikam jau būs grūti konkurēt ar speciskiem sporta portāliem, un tikai pārpublicēt rezultātus nav jēga. Protams, šāda ziņa kā šī ir milzu notikums ne tikai kaislīgiem sporta interesentiem.
    Ja Ir ir profesionāls autors par sportu, droši publicējiet. Jāatzīst, ka intervija ar Hossu bija diezgan pavāja. Tāda sajūta, ka ir uzdevums rakstīt par viņu, bet nekas prātīgs neizdevās…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    terauds123 > Māris Diņģelis 27.04.2010. 22.24

    derētu jau sporta sadaļu ar, par sportu ir daudz ko rakstīt un interesanti lasīt, protams ideālā variantā jau ko tādu kas nau citos portālos, piemēram par aizkulisēm un visu to kas slēpjas aiz sausajām rezultātu ziņām..protams ja pietiek resursu to pastāvīgi uzturēt un protams jau ne specializētu sporta portālu mērogos

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Māris Diņģelis > Māris Diņģelis 27.04.2010. 23.46

    vienkāršākais – klikšiniet uz logo, un sākumlapa atveras

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    reiznieks > Māris Diņģelis 27.04.2010. 23.22

    Sausu sporta statistiku var izlasīt daudzos citos portālos – šeit iederētos, kaut kas oriģinālāks, kā jau te rakstīja – aizkulises, intervijas un raksti par tādām uzvarām kā šī. Varbūt kaut kas par Latvijas sporta problēmām un kādi raksti, kas veicinātu sporta attīstību valstī, kas daudzos populāros sporta veidos ir katastrofālā stāvoklī.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ainars1113 > Māris Diņģelis 28.04.2010. 10.24

    Pievienojos Gulbja sveicējiem un tiem, kas aicina IR rakstīt arī par sportu, bet ne vienkāršas ziņas / rezultātus. Angļiem ir tāds F-1 žurnālists James Allen, kura bloga moto ir “Stories behind the news” jeb “Stāsti aiz ziņām”. Tam, manuprāt, arī vajadzētu būt IR sporta sadaļas pamatprincipam.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

jānis Brasliņš 27.04.2010. 20.34

Malacis, kaut arī Feders man patīk!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu