Latvietis Nr. 1 • IR.lv

Latvietis Nr. 1

2
Nellija Ločmele


Cik daudzus latviešus jūs zināt, kas ir pieteikuši mērķi kļūt par savā profesijā labākajiem uz šīs planētas? Turklāt viņu izredzes sasniegt mērķi nav no zinātniskās fantastikas sērijas? Ir nozares, kurās uzvarētāja lauri ir grūti nosakāmi vai nepieciešams daudzu cilvēku kopdarbs, lai sasniegtu rezultātu. Taču individuālais sports ir joma, kurā uzvaras precīzi izmērāmas līdz pēdējam punktam, milimetram vai sekundes simtdaļai, bet tās guvušie sportisti līdz ar goda pjedestāliem iekaro līdzjutēju sirdis un kļūst par nacionālajiem varoņiem.

Tenisists Ernests Gulbis, kas pirmo reizi karjerā iekļuvis pasaules labāko desmitniekā, ir šāds apņēmīga latvieša piemērs. Jau sasniedzis vairāk, nekā daudzi uzdrošinās pat sapņot, viņš piesaka ambiciozu mērķi – kļūt par pasaulē labāko. Tas nav viegli un ātri sasniedzams, taču nav arī neiespējams. Katrā ziņā Gulbis jau tagad ar darbiem pierādījis, ka ir īsts cīnītājs. Viņa sapņi ir rīcības plāns, nevis tikai mēles kulstīšana, ar ko latviešu tenisists gan arī labi pazīstams.

No dauzonīga puikas, kas bērnu dienās treniņa vietā labāk uzēda Nutellu (vēlāk to pārliecinoši izkonkurēja alus) un īsti nesaprata, ko iesākt ar savu izcilo talantu, Ernests daudzu acu priekšā nobriest par savas laimes kalēju. Droši vien nav viegli pieaugt miljonu acu priekšā, taču vairākums noteikti vēro šo izaugsmi ar prieku. Varbūt vecmāmiņas ne tikai Rīgā, bet arī Parīzē vai Ņujorkā piebiksta saviem mīluļiem – paskaties, ko var viens apņēmīgs latviešu puisis, noliec malā telefonu, Nutellas burku vai alus skārdeni un izdomā, ko gribi sasniegt savā dzīvē. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu