Izveidots Ņemcova slepkavas fotorobots • IR.lv

Izveidots Ņemcova slepkavas fotorobots

36
Valsts policija

Policija lūdz palīdzību iespējamā noziedznieka noteikšanā, sola anonimitāti lieciniekiem

Latgales reģiona kriminālpolicija pēc aculiecinieku stāstītā izveidojusi iespējamo Daugavpils domes vicemēra Grigorija Ņemcova ("Latgales tauta") slepkavas fotorobotu un lūdz iedzīvotāju palīdzību viņa atrašanā, ir.lv informēja Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Policija aicina ikvienu, kurš pazīst attēlos redzamo cilvēku vai arī redzējis viņu piektdien, 16.aprīlī, ap pulksten 17 kaut kur pārvietojamies slepkavības vietas Daugavpilī, Lāčplēša ielā 12, tuvumā, zvanīt pa tālruņiem 02, 112 vai 65403302. Liecinieku anonimitāte būs garantēta, apstiprina Rekšņa.

Jau ziņots, ka netālu no Daugavpils domes vicemēra Grigorija Ņemcova ("Latgales tauta") slepkavības vietas piektdien vakarā atrasta pistole, ar kuru deputāts, visticamāk, nošauts, kā arī citi lietiskie pierādījumi. Notiek vairākas ekspertīzes – tiesu medicīniskā, ballistiskā un odoroloģiskā jeb smaku ekspertīze, kurā policija izmanto dienesta suņus. Ieroča marku policija pagaidām neatklāj. Rekšņa vien apstiprināja, ka atrastais ir kaujas ierocis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta par slepkavību. Izmeklētāji par galvenajām uzskata divas versijas, proti, saistību ar Ņemcova profesionālo darbību un biznesu. Tomēr netiek izslēgti arī personiski motīvi, piebilda policijas pārstāve. Tiesībsargi esot "par 99 procentiem" pārliecināti, ka tā nebija nogalināšana laupīšanas nolūkā, jo Ņemcovs pēc tam nav aplaupīts.

Jau vēstīts, ka piektdien Lāčplēša ielā Daugavpilī ar diviem šāvieniem galvā tika nogalināts 1948.gadā dzimušais Daugavpils domes deputāts, vicemērs un uzņēmējs Ņemcovs. Viņa kolēģi deputāti ir šokā un neizpratnē par notikušo. Ņemcovam bija izšķirīga loma, pērn rudenī gāžot no amata toreizējo pilsētas mēru Rihardu Eigimu (LSDSP). Viņš iepriekš atbalstīja Eigimu, tomēr vēlāk pieslējās opozīcijai, kura ar vairākkārtējiem mēģinājumiem atbrīvoja mēru no amata. Par jauno pilsētas galvu tika ievēlēts Jānis Lāčplēsis (LPP/LC).

Komentāri (36)

Džipo 18.04.2010. 23.18

Es vienmēr brīnos, kā pēc fotorobota vispār var atrast kādu noziedzinieku, un atceros veco anekdoti par Pikaso, kam reiz nozaga maku: pēc viņa uzzīmētā fotorobota policija aizdomās par zādzību aizturēja trīs večukus, divas jaunas meitenes, trolejbusu un četras veļas mašīnas.

0
0
Atbildēt

0

petersoon111 17.04.2010. 17.57

Lāčplēsis – Lāčplēša iela. Tāds jokains un skarbs simbolisms vai sakritība sanākusi…

0
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 17.04.2010. 12.04

Es par to liecinieku anonimitātes sagabāšanu neesmu pārliecināta, drīzāk pastāv iespēja, ka potenciālos liecniekus varētu sagaidīt Ņemcova liktenis, it īpaši, ņemot vērā bēdīgi slaveno advokātu Grūtupa un Segliņa tirādes par “stukačiem”, kas atbilst Sicīlijas mafijas omertas likumam.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu