Bičkovičs: līdz maijam jauna kandidāta nebūs • IR.lv

Bičkovičs: līdz maijam jauna kandidāta nebūs

42
Lita Krone, LETA

AT priekšsēdētājs Bičkovičs līdz ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaru beigām jaunu kandidātu šim amatam nevirzīs

Līdz esošā ģenerālprokurora pilnvaru beigām jebkura kandidāta izvirzīšana būtu sasteigta, tāpēc līdz 11.maijam tas netiks darīts, rakstiskā paziņojumā medijiem pavēstijis Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Šajā datumā beidzas ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaras.

"Saeimas pieņemtos politiskos lēmumus kā Augstākās tiesas priekšsēdētājs neesmu komentējis un arī šoreiz nekomentēšu. Uzskatu, ka šobrīd ir nepieciešams laiks, lai saprastu notiekošos procesus Saeimā, prokuratūrā un sabiedrībā," pauž Bičkovičs.

Pats Bičkovičs ar žurnālistiem nerunā, bet AT preses sekretāre Baiba Kataja, paužot AT priekšsēdētāja pozīciju, Ir.lv norādīja, ka arī Maizīša kandidatūra joprojām ir aktuāla.

Līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai ģenerālprokurora pilnvaras pildīs viens no Ģenerālprokuratūras departamentu virsprokuroriem, kura vārds tikšot izziņots maija sākumā.

Bičkovičs Maizīša pienākumus pēc 11.maija saskaņā ar likumu varēs uzticēt pildīt Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokuroram Jurim Pēdam, Krimināltiesību departamenta virsprokuroram Arvīdam Kalniņam vai Darbības analīzes un valdības departamenta virsprokurorei Rudītei Āboliņai, Ir.lv noskaidroja Ģenerālprokuratūrā.

Pēda, kurš ir viens no trim cilvēkiem, kurš var tikt iecelts par ģenerālprokurora pienākumu uzpildītāju, aģentūrai LETA atzinis, ka iestāde stabilāk justos, ja pēc 11.maija tai būtu iestādes vadītājs, jo neziņa vienmēr ietekmē cilvēkus.

Komentāri (42)

terauds123 16.04.2010. 15.07

man ar liekas ka šitas ir baigi aizdomīgs gājiens..sarunās un izvilks kārtējo “vilnīti” un nobalsos…

+13
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 16.04.2010. 15.12

Es uzskatu, ka Maizīša pilnvaras ir jāpagarina līdz jaunas Saeimas ievēlēšanai, jo šis sastāvs ir spīdoši kārtējo reizi nodemonstrējis pilnīgu un neārstējamu debilitāti.

+13
-1
Atbildēt

0

Renāte Krūmiņa 16.04.2010. 14.50

Izcilā manipulātora un smagos noziegumos apsūdzētā pusčigāna Lemberga pakalpiņi un paka….. laizītāji godam atkal pastrādājuši!!!!!

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu